新會員登記
搜索
樓主: Bennn

[投訢] 為何會被禁止發言呢?

頭像被屏蔽
Ccccc的留言,現在我問你怎樣留才不算灌水?你地有人回覆了我呢?
頭像被屏蔽
我留言時並沒有留空白留言,我這幾個留言是留了一個表情符號(合拾)圖示,以尊重這個佛教論壇的,可能系統問題其他人看不到,但我的留言是百分百尊重及禮貌的
頭像被屏蔽
一隻手是拍不嚮的,系統設定是必須要回覆才能看到全文,這設定有沒有對網站點擊率有好處我唔知,但你覺得有咩人未睇文章就可以發表有深度的回覆?

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
現在我分 段留言,相信又會有人認為我在灌水(因為我開這貼時是有30分的,現在被扣至-1,有無一個人去理解過原因呢?
頭像被屏蔽
上面有位人兄話我難溝通,好!我認我在不知情下無意灌水,但我問怎才不算灌水有無人正確回應呢
頭像被屏蔽
還是連你們也不懂回答呢?灌水只是令到你不方便而定出來的?及你個人主觀定義一名新人在灌水?

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
佛學有因果,你定我為灌水這就是因,我在這留言就是果。
你定得個規則係灌水(因),就遇左有一日有人問你咩叫灌水(果)
系統定出文章要回覆才能觀看(因),你就遇左有人會回覆一些無水準既回覆(果)由其係新人,同埋無上開論壇既我。
我無興趣加什麼分,灌什麼水。我一心想睇佛牌的資訊,因為我唔識,我無上論壇我唔知咩叫灌水,怎樣才不算,所以我問你地,係希望尊重你地,有無人可以回答我?

評分

查看全部評分

其實你問D問題都幾反智,無知識,無學問,唔會有人怪你,最大問題係不知悔改,仲要用歪理去令自己既錯誤合理化

你細個果時你媽媽有無叫你唔好玩火? 佢會同你講唔好玩打火機呀,唔好開石油氣爐呀,唔好點著D報紙呀,會火燒屋架! 如果一個正常智商既人都會明白同理解到 "火" 係唔玩得

當你仍然玩火,火燒屋就同媽媽講: 你都無講比我聽點正確地玩火!! 你諗下你媽媽會點對你呢?

既然你知道因果,希望你用用你既大智慧去思考下,咩野叫 "無意義" ,亦都希望不要再結惡因

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
我真係讀書唔多,亦希望你讀書無讀錯,火當然唔可以玩,正如我的立牆是在網站灌水係唔應該做既,而懂事既成年人是應該話比個細佬應該怎樣正確使用火(例如:煲水)我入得這網做會員,當然唔係咪都知,你無意思講到我明係可能連你都唔知咩叫灌水,怎樣才不算?我只係想知這答案,這裡無一個人可以比到答案我,如果有答案我是會改進的!!我現在繼續在留言就是希望可以改,因為改才可以繼續留下來並尊重這網站,但⋯講左甘耐,只係見到你地話我錯,我問左甘耐,有無人可以幫我改呢?靜係話我錯,話我無讀書,呢d就可以令一個人改咩?
師兄,你以後回覆時,必定不能簡用一此表情或符號。
以我理解必順有中文或英文完整意思的字詞。
起碼,幾隻字。最好當然另外加一些你的個人睇法及意見。
UNITEHK不會趕絕任何一個善意網友
如果你仍然不明白,可以繼續發問。
不過要多在區內看看版規等也是必順的