新會員登記
搜索
樓主: 亞特蘭提斯

[討論] 大家有沒有佛壇位置擺放問題呢

我都想設一個檀...可惜屋企無位
gmg168888 發表於 19-10-2014 05:08
板主!點解?求助

點解? 中國人點解清明去掃墓? 第二日掃得唔得 唔掃又得唔唔得? 求助
亞特蘭提斯 發表於 20-10-2014 21:18
點解? 中國人點解清明去掃墓? 第二日掃得唔得 唔掃又得唔唔得? 求助

好野!師兄!你果然串串供![你自已講架]不過串得幾有默感有深度![我知你冇惡意!]我鐘意[吾使驚!我吾系基佬]!  我真系求指教的!学下野!因我自已都想供!
系幽默感!見諒!
gmg168888 發表於 20-10-2014 21:39
好野!師兄!你果然串串供![你自已講架]不過串得幾有默感有深度![我知你冇惡意!]我 ...

哦 我學識唔多 唔識用D美麗既詞語表達 但又想試下解答下你既問題 唯有直接一些囉 師兄唔好介意WO
亞特蘭提斯 發表於 20-10-2014 23:58
哦 我學識唔多 唔識用D美麗既詞語表達 但又想試下解答下你既問題 唯有直接一些囉 師兄唔好介意WO ...

吾緊要!串皇!
師兄!講真!我好鐘意睇你串D老千同骨頭商人!
楼主师兄,请看下我家里3个小坛,是否有摆放问题。主坛 IMG20141020064954.jpg

进门 IMG20141021083743.jpg

guansonic 發表於 21-10-2014 08:44
楼主师兄,请看下我家里3个小坛,是否有摆放问题。主坛

进门

嘩 已經唔小了 擺得唔錯 都係佛、菩薩、羅漢組成既壇 級別清楚分明 ,這樣放壇相比由佛、菩薩、羅漢、天神、魯士、招財女神、古曼童既組合更好 佛壇還佛壇 神壇還神壇 魯士壇還魯士壇 免強放在一起未必是好的 你供這壇運氣應該不錯吧
我比較欣賞你這福報壇 擺得真好