新會員登記
搜索
樓主: anna

替友人徵四面神佛牌

你點討厭都係你爸爸!有事應該一家人去解決!!
聽D師兄講…咩方法都嘗試下!總有解決方法!
danielchung 發表於 16-9-2014 15:26
但始終係阿爸,切肉不離皮,佢有事你都要幫架

以前生活時一吵架,2父子就會一起夾擊我,

又逼我做家務,重要挽鞋..

晚上因為佢供陰,害我每晚無法好好睡眠,

現在我落難,還跟我吵架,要我請佢吃飯,

那我不知點面對他們就是.也不知用咩心態對待.
anna 發表於 16-9-2014 17:37
以前生活時一吵架,2父子就會一起夾擊我,

又逼我做家務,重要挽鞋..

放開你對佢地既仇恨,既然你都已經唔同佢地住啦,做咩仲要比D唔開心既野纏住自己呢?

切記,往事已過去,要放下

至於供陰,係咪因為你認為神檯有陰靈寄居,而佢又每天都拜呀?
B1327 發表於 16-9-2014 15:38
你點討厭都係你爸爸!有事應該一家人去解決!!
聽D師兄講…咩方法都嘗試下!總有解決方法! ...

很多方法都試過了,

現在不只我一個不理他,

連其他家族成員都不理他,

我當然愛他,但他總給人感覺是更愛他自己.

我阿爺都是這樣的人,當年祖母患糖尿,他還大條道理出去包2奶,還要2奶養佢,

最後為公屋分居名義,拿菜刀斬同住的姑姑和叔仔.

我無法解決.一隻手拍不響.我身邊的朋友們都知道我是很想要回一個家,

但可惜,我做不到,

他已沒藥可救了.
danielchung 發表於 16-9-2014 19:22
放開你對佢地既仇恨,既然你都已經唔同佢地住啦,做咩仲要比D唔開心既野纏住自己呢?

切記,往事已過去, ...

對,舊居的觀音像是當年我爸和媽一起請,

說好像只是聽衣紙店的方法自行開光便算,

結果越來越黑仔,越來越不順,最後我媽也因為冤親加嬰靈問題過世,

而留下我,哥,爸3人,自此每日家吵過不停,冤氣越來越重,

最後我頂不順搬左出去,佢地一直怨恨我為何不跟他們一起捱日子,

我跟他們說是神像問題,他們只會當我精神病,但從來不會和我去看醫生,

最近,當我接觸了泰佛,舊居問題更加急劇嚴重惡化,

但可惜,我已無能為力,

我現在都自身難保...

但發覺到每當我自己情況好起來,

和他接觸後一切突然變壞.

以前沒發覺,自從接觸泰佛後就感應高了.

不知道是否跟我每天放生加唸佛首經有關.
師兄,小弟覺得師兄舊屋如果有甘多嘅神佛像,又真係全部都沒開過光然後日夜上香供奉嘅話,的宜且確會有機會引黎其他嘅靈入住,但未必就話一定有。依師兄宜家甘嘅情況小弟建議師兄如果真係唔想屋企人再供甘多神佛嘅話,應該同你屋企人商量好開導佢地。然後一次清晒D像。畢竟係倆父子一家人冇乜講唔惦嘅。如果要清晒D像嘅話有幾個方法,一:搵師兄信得過嘅師傅來搞聽師傅嘅。二:就係如果已經真係確定有陰野啦。甘可以先用紅紙包住封好D像然後對住D像誦<地藏王菩薩本願功德經>七次暫時封住,然後等有機會去參加水陸大法會時同D師傅講清楚交捭師傅叫師傅幫手超度佢地。甘一來又送走佢地又幫佐佢地同佢地接個善緣。(不過前提師兄一定要自己或者搵一真正識得誦地藏經嘅人先得,冇話搵D半吊子係冇用嘅。)三:到寺廟搵師傅求D聖水或大悲水返去然後間屋灑淨下淨佐D唔好嘅磁場。四:直接灑淨後,封佐個爐退神。無論係正係陰都退佐叫佢地走。 最後希望師兄能夠多D誦經回向,增加自身正能量。多D做善事、供佛、增加自身福报彻底摆脱黑仔运。
anna 發表於 16-9-2014 23:30
對,舊居的觀音像是當年我爸和媽一起請,

說好像只是聽衣紙店的方法自行開光便算,

你屋企有無安祖先?
danielchung 發表於 17-9-2014 16:56
你屋企有無安祖先?

d祖先我之前在中國觀音廟做了場法事搞定了,

因當年在舊居住時老是報夢找我....
anna 發表於 17-9-2014 19:04
d祖先我之前在中國觀音廟做了場法事搞定了,

因當年在舊居住時老是報夢找我.... ...

即係屋企嘅祖先已經走咗?
danielchung 發表於 17-9-2014 22:57
即係屋企嘅祖先已經走咗?

yes,沒錯