新會員登記
搜索
樓主: anna

替友人徵四面神佛牌

心魔,,,!
沒開光/加持既神像唔代表係"陰", 應先除自己主觀角度先,再諗處理方法;唔好一不如意就諗住必定係鬼神問題。。。。愚見
不如去一次太和寺見見師傅
頭像被屏蔽
anna 發表於 14-9-2014 08:51
我家人供陰供左20幾年,舊居那裡有7個完全沒開光的神像...但自從爸爸拜了後,媽病死,成家人黑到無朋友,又窮 ...

嘩 咁你哋真喺好大鑊wo!!!

嗰問題喺你哋老豆喺已經冇得救架喇 佢已經喺比鬼迷咗 你自己諗啲辦法搬走啦!

我聽過人講過話如果供陰供著惡靈 就算你掉晒佢哋都會有俳黑架!

就算你自己會念啲超度咒語  你喺初哥又唔喺念咒有道行 你屋企咁多鬼 你唔夠啲鬼玩架!

所以你有冇諗過同佢哋劃清界線??

我唔知你每月月入幾多 但如果你收入喺7千以下就可以申請公屋 但最快都要等3-4年

大角咀仲有啲套房喺3千蚊 如果好渣裝修嘅單位就2千幾蚊都有…..但超細同唔靚

其實你晚晚發惡夢已經喺有靈體騷擾 你瞓醒有冇嗰口擘大咗喉窿好乾咁樣?

如果有就仲死 咁代表佢哋夜你襯你瞓覺時"盜氣" 人會越來越瘦同黑仔

如果情況好差你可以去衣紙舖買五六張"百解" 掃勻全身後燒晒佢

咁樣可以暫時趕走啲鬼 但治標唔治本 過一俳又會攪你

初哥學唸"心經"都有用 用心集中咁去唸 心經可以驅鬼的

但遇到惡靈就可能要唸N次先會有用

我咁講因為我以前喺撞鬼王 我屋企個陣又喺超麻煩的

我喺修咗好多年佛同念咒 依家先開始頂到啲靈體 同埋啲運開始好返

我大大話話都攪咗10年 依家總算學識點去manage啲啲嘢

你要學去意志堅定 講嘢大大聲聲 正能量磁場強大 啲鬼先唔會再攪到你架

而你老豆 如果可以就叫佢唔好再供陰 如果佢唔聽你可以諗諗點搬走

求神方面 觀世音菩薩同四面佛都幫我成過好多次願

但求財講真我覺得象神比較強 我同幾嗰朋友都喺求咗象神後收入有明顯增加!

希望象神都會幫你啦!!!

頭像被屏蔽
同埋想問嗰問題 你點知到啲神像喺陰嘢 你老豆有承認過嗰啲喺陰靈
五六張"百解" 一次個掃,,定?
lian84 發表於 14-9-2014 11:51
同埋想問嗰問題 你點知到啲神像喺陰嘢 你老豆有承認過嗰啲喺陰靈

以上全中,師兄你說得對,

一跟他提起拜神問題就發瘋發老皮,

他是沒得救了,我現在會去朋友間板間房暫住..

至少我朋友也是信泰佛,

我以前在舊居時晚晚被野壓,被野握頸,

之後有人幫後就搬左出來,

搬左出來就完全沒野壓,

有次我未供奉四面神時在家播澤度金佛經,

那晚就有野來壓我,出動到滅魔刀才沒事,

點解我知有野?好簡單,

我之前在可信的佛排店求了四面神說替我清業障,當時地址說舊居,

那晚我夢見舊居非常光亮清潔,還夢到爸也很好,

到初8月14日我回去吃飯,

我爸把神櫃安在門口,日日打開門上香,

然後我戴著鬼王,崇笛,拉胡,澤度金,手繩天珠,魂魄勇在身上,

入門感覺到間屋和神櫃是很清新不污染,

但是初8月15日,我爸拜神燒衣,

我回去吃飯,一踏入門口已經感覺極度頭暈頭痛,

那些感覺全來自神櫃裡,

我爸供奉觀音,黃大仙,祖先,我媽我祖母靈位,地主,天神,灶君,門口,

污染的感覺極度強烈,好像有面牆叫我別過來,

然後我嗅到佛排們的強烈香氣,

我就知道有大獲野...

算了..他要供陰由佢.我自己供正神正佛算.
頭像被屏蔽

觀音,黃大仙,祖先,我媽我祖母靈位,地主,天神,灶君,門口,

觀音同黃大仙喺正神wo 觀音菩薩喺佛 黃大仙喺大羅金仙同佛同級架 , 唔喺陰, 佢哋啲像唔駛開光都供得的!

你阿媽同祖母應該唔會害你 可以拜.. 地主 灶君,門口 可以拜 唔算供陰!  天神喺乜

但其實如果你老豆有暗中供其他陰嘢 啲靈體喺可以附喺啲神像到的!

如果你老豆冇特登供陰 我懷疑你老豆喺有 "怨親債主或纏身靈" 或者拜神燒衣後有"嗰尾嘢"跟咗入屋!

因為觀音同黃大仙喺冇殺氣的 放在屋企不能僻邪的 啲"嘢"喺可以入到屋的

其實如果你老豆打死都唔肯放棄 而你又仲喺覺得嗰神枱附咗陰靈

其實你可以去買一大包碌柚葉煲水 洗清成嗰神枱 用啲碌柚水抹洗同抹乾靜啲佛像同嗰枱

可以灑在家其他哋方都得 當清潔吓 自己沖埋涼都得

再加多嗰有關刀嘅 "關帝" 大啲好啲 因為關帝有殺氣 啲鬼埋唔到有關帝嘅地方的

屋企有關帝每日裝香叫關帝保佑屋企家宅平安 正常都好少可有鬼可以攪攪震

之後可以買啲"百解"掃勻全身燒咗佢 可以買啲少形嘅百解符平時袋喺身同擺在床頭

你啲滅魔刀都應該有用的 平時多啲唸心經

自己又學吓佛 學吓念多啲咒語 或者超渡咒 念得多 消咗啲業障  通常都唔會再咁黑仔

頭像被屏蔽
baby 發表於 14-9-2014 12:08
五六張"百解" 一次個掃,,定?

一張都得 但百解喺消災解難的 燒多啲無彷,,,,,,,,,
lian84 發表於 15-9-2014 00:17
觀音,黃大仙,祖先,我媽我祖母靈位,地主,天神,灶君,門口,

觀音同黃大仙喺正神wo 觀音菩薩喺佛 黃大仙喺大羅 ...

為何我說有野入左觀音像,是咁的,

話說我初搬新居時有在觀音廟找師父開光,

但是過多1-2年,有晚突然勁胃痛和頭痛,食極藥都無效,

個晚夢見我家觀音像和地主所有野都腐爛了連花都枯了,

自此又開始夢到越來越多麻煩野,也夢見有人在遠方走入去我家觀音像內,

家宅感覺非常差,

而且我住在新居內也經常夢到舊居的觀音像又和上方說的一樣,

有野入左去,我想去清潔,但突然有道火牆阻隔我無法過去,

所以我好肯定有大獲野,

我現在經過我一輪努力,暫時解決了自身冤親問題了,

都是多得這裡些師兄和多間佛排老闆和泰國師父的各方相助,

還有就絕對是泰神佛的幫忙,

不過我和其他人都有努力研究過因由,

最終問題所在就是我爸供陰,

其實不單止我有事,我哥人緣好差,又成日不開心,

我阿爸講野有時傻傻的,有時突然見佢自己開口講野但是無出聲的,做口型咁.

他也跟過我說曾夢過有野跟他說前世做錯事,今世要受罰,

也夢過一回家有成群野等佢回來叫佢燒衣,

而慘在佢又去做...

以前感覺沒這麼差,是好像我開始接觸泰佛,

可能覺得威脅到佢地,開始發難,

以前我們成家和我姑姑,叔仔關係好好,成日吃飯談話,

現在她們好像突然討厭我爸和哥咁,叫極都不肯來舊居,

因她們2人是有修佛,但是不做善事,只初1,15吃下齋便算個隻,

所以又是又窮又晦,

我現在每天去放生唸佛才能勉強頂得順,

今天先和爸吵完大架,又是講起叫佢不好再拜就發瘋,

咁其實我都不應該再執著下去,

他選擇了黑,我選擇了白,那就算數了,

但我放生也會回向給他,希望他早日清醒,回頭是岸,

我是會上太和寺,但現在先搞好搬家先...