新會員登記
搜索
樓主: JasonChan2@FB

[求教] 象神+魯士真定假

key叔。2007已经做好的牌。。到2550才放出来比人恭请
23167410 發表於 8-9-2014 01:33
key叔。2007已经做好的牌。。到2550才放出来比人恭请

師兄,唔係好明你意思,個牌五百幾年前做好等到2550先出?
仲有重點係樓主嗰牌唔係LP KEY出㗎
JasonChan2@FB 發表於 8-9-2014 00:24
佢同我講系阿贊力礦,咁會唔會系有可能系假野= =

補充內容 (8-9-2014 00:28):

樓主,先達都好去請牌嘅,祝你好運
tim1207 發表於 8-9-2014 01:45
師兄,唔係好明你意思,個牌五百幾年前做好等到2550先出?
仲有重點係樓主嗰牌唔係LP KEY出㗎 ...

师兄。我无记错。key叔有期系2550前已经做好。等到2550才比恭请。

楼主的牌是力矿的甘我就5清楚啦
Jaspervins 發表於 8-9-2014 00:43
古曼童冇靈請返黎仲咩?仲要有油浸??

世事已經比你看破

可能係生油浸公仔

評分

查看全部評分

23167410 發表於 8-9-2014 02:22
师兄。我无记错。key叔有期系2550前已经做好。等到2550才比恭请。

楼主的牌是力矿的甘我就5清楚啦  ...

師兄,你都仲未明,白啲講句係叫你唔好亂講嘢,亂教人!!其他師兄姐可能就被你錯誤影響㗎啦!

第一,你將現實(年2007) 跟佛曆(2550)放喺一齊講但又無加以解釋,不過我當其實人聰明,明白你所指係咩。但係呢個貼係想問牌資料,你一開始就言之鑿鑿話LP KEY,之後又話唔清楚!

第二,師兄你計計數先啦,2007=佛曆邊年呀? bingo! 就係2550!! 咁就即係出牌年啦,師兄你又係點睇得出之前制作之後先出?! 好多師兄姐都知制作年跟出牌年好多時唔一樣,經常發生,但唔係呢個case囉!

我覺得大家互相查詢或討論係好事,我都係從中跟師兄姐學到好多嘢,但真心希望問嘢嘅人先自己努力做吓功課先,唔明再問係無問題嘅,仲有問嘅時候都要認真啲,問錯嘢真係無人幫到你。 比意見嘅師兄姐都希望可以負責任啲,唔好亂講,咁樣會影響其他人學錯嘢。

評分

查看全部評分

吾識可以問…但糸吾可以誤導

再者樓主2塊牌爭好遠禾…吾好攞人相P0ST
tim1207 發表於 8-9-2014 08:10
師兄,你都仲未明,白啲講句係叫你唔好亂講嘢,亂教人!!其他師兄姐可能就被你錯誤影響㗎啦!

第一,你將現 ...

师兄
1.楼主第一块牌。我噶意思系龙婆key出品。2550 并非aj力矿。
2.楼主第二块牌背后鲁士旁边有2007。应该系龙婆洪主持噶法会版本。之前笔误请见谅。不过我无记错那面噶出庙时间与制造时间有出入。所以牌应该系2007(2550)做好。出庙时间我老实忘记了
3.有得罪噶地方请见谅。如果有说错我会虚心学习,并且指正出来

tim1207 發表於 8-9-2014 08:10

第一,你將現 ...

还有。上边我说过“楼主的牌是力矿的甘我就5清楚啦  ...”
因为我看到楼主言之灼灼甘话系力矿的。其实我系5想在争论其他野先甘带过。

还有。aj力矿的牌后期大多手写噶符罗去。楼主说系2556.真心一句。手写符呢。难道因为带过而楷掉??只能讲距个卖家比距噶资料。我表疑问态度

可能系我笔误太多。或者语言能力表达得5清楚。我致以万分抱歉。

評分

查看全部評分

23167410 發表於 8-9-2014 08:58
师兄
1.楼主第一块牌。我噶意思系龙婆key出品。2550 并非aj力矿。
2.楼主第二块牌背后鲁士旁边有2007。应 ...

原來係咁…師兄明白了! 但下次真係要mark清楚你所指係咩

因為你一開始就LP Key(你話係講緊樓主嘅第一幅錯圖), 但之後即係講2007,2556就係講緊第二幅圖(之後樓主幅正圖)
你無解釋的話,我諗無人會睇得出你原意,你搞清楚就好,正確討論最重要,謝謝

評分

查看全部評分