新會員登記
搜索
樓主: ykh420

[討論] 成日聽人講同4面神唔夾唔帶得,咁點解呢?

Heabatov 發表於 4-9-2014 10:32
老大你自己戴咩牌最夾?

我帶LP 格閃自身牌最夾
亞特蘭提斯 發表於 4-9-2014 11:49
我帶LP 格閃自身牌最夾

修行極高的好師傅 期待亞特蘭大大既分享 {:6_314:}
也期待亞特蘭大師兄凡的既分享
其實冇需要問夾吾夾這問題,所有野你吾試過又點知成效?只要你誠心參拜,多做善事,心地善良,四面神一定會知你心意,求願望時。。。我吾會要求過大,但求工作事事順利,全家人身體健康,已經足夠。。。信佛者忌“貪”
同個佛牌夾唔夾 係需要段時間先知
頭像被屏蔽
我比較想知道 食蛇係咪唔帶得4面神
我只係想轉載另一討論區一篇文章

[四面神] 『我的佛牌我分享』~~如是因? 如是果?

我與屈當一的小故事

認識我曰子耐嘅師兄,都知小弟对屈當一帶有一份執著一份追求,記得最初接觸屈一嘅時候應該約兩年前,滿心歡喜帶着僅有嘅積蓄去接收咗人生嘅第一尊屈當一,由於此牌口碑極高,所以當時我对佢抱着極高期望去佩帶,心想一定會事事 順利,生意蒸蒸曰上,但好景不常,响我佩戴帶一星期後,便意識到不对勁,可以話係黑到爆,生意少咗已不在話,好多出咗門口嘅貨物都要打回頭,還要回水給客户,結果我二話不說把牌除下.

如是者過了兩個月左右,我唔甘心,決定再次試帶,結果一帶,仲衰X過上次,今次有位老板娘很豪爽哋買咗大批貨,還下了三萬元定金,約好了兩星期後取貨,老板娘一轉身行出門口,我便第一件事双手合十多謝四面神,心中想(呢D咪叫屈當一囉)誰料到一星期後,老板娘竟然同我講(唔好意思),我一聽見呢句唔好意思都知唔係D咩好事,原來佢新鋪惹上麻煩,所有貨物都要唔到了,幸好我還一早收了定金,但同老板娘傾了十五分种後,內心一酸,我決定退回了定金俾佢,老板娘當然發呆了,但從此亦跟呢位老板娘結下生意上嘅不解之缘.

大約過了1年多,有一天佢再次光臨本小店,其實我已把她長相忘記了,只是覺得佢很面熟,直到所有交易完成後,佢先至問我係咪唔認得佢,經她提一提,我終於認出了,我還開玩笑,今次終於賺到你錢了,但計一計,今次嘅交易銀碼比起上次還要多,差不多一倍,結果响打後一年裡,佢連續開了六間分店,當然呢六間分店亦關照我不少!我終於明白,我眼光太淺了,當曰只懂一直埋怨佛牌,咁貴嘅屈當居然黑到爆炸,但原來四門神當曰已為一個只懂抱怨嘅青年人種下了各種嘅因,今日慢慢已見果

PS  各位師兄,近排你又黑仔嗎?,不用氣餒,只要心存善念,今日嘅錯折及失敗,好有可能係你曰後嘅果,當然,種甚麼因,日後就收甚麼果!
文章稍長,但小弟確實用心分享,望各位多多包涵
小小牛 發表於 4-9-2014 09:13
師兄, 吾好剩係聽人講, 自己試下佩帶下咪知夾吾夾囉

其實我一直都帶象神同四面,完全無問題,但一開始帶四面又真係好似黑左d,有可以喧岩,哈哈,但我身邊總有人話同佢唔夾咁
homelessking 發表於 4-9-2014 10:04
我以前去泰國拜四面神係全部都成願嘅,但係我戴屈當二嗰時就好黑仔,之後就無戴,後來我覺得唔關事,人總有 ...

C兄講既完全岩,屈當一好高價
亞特蘭提斯 發表於 4-9-2014 10:30
唔單止四面神的 婆羅門的護法天神都係 我自己本身唔夾象神 一帶就會出事

師兄,點解你會話唔夾象神呢?因為每次一帶佢地就會出事?