新會員登記
搜索
樓主: ykh420

[討論] 成日聽人講同4面神唔夾唔帶得,咁點解呢?

anna 發表於 3-9-2014 22:32
我以前去拜四面神也是完全不成願的,

剛開始供請回來供奉黑到爆,連親友都黑到爆,

咁神奇 {:6_306:}
講起四哥
我初頭戴都唔順 仲一戴就病添
我開始懷疑自己細個跟屋企人去愛侶灣求左但無還
於是我就去香港其中一個四面神度還神
之後再戴就無再病 仲幾順添

如果体質本是較敏感和與佛有較深緣份就會這樣,

其實講真一句,本身神佛都是神奇的.
頭像被屏蔽
我以前去泰國拜四面神係全部都成願嘅,但係我戴屈當二嗰時就好黑仔,之後就無戴,後來我覺得唔關事,人總有三衰六旺嘅時候,有時個人黑緊戴牌戴咩都黑架啦,最緊要係多行善,愈黑仔愈要行善,有福報就自然會慢慢轉好,到你自己順嗰時就會覺得咩牌都夾架啦,自己福報唔夠比你戴阿贊多崇笛都無用 , 所以我從來唔會懷疑四面神,唔會懷疑我戴緊嘅牌,只係......仲未有錢請屈一

評分

查看全部評分

homelessking 發表於 4-9-2014 10:04
我以前去泰國拜四面神係全部都成願嘅,但係我戴屈當二嗰時就好黑仔,之後就無戴,後來我覺得唔關事,人總有 ...

好同意師兄講法,有時人有三衰六旺,邊會一世無風無浪吖,有時你覺得眼見係黑仔,但背地裏可能為一件好事鋪路,所以行善積德最重要,其次,屈當既野有緣就會有喇
anna 發表於 4-9-2014 09:58
如果体質本是較敏感和與佛有較深緣份就會這樣,

其實講真一句,本身神佛都是神奇的. ...

咁 師兄是有緣人了 {:6_292:}
唔單止四面神的 婆羅門的護法天神都係 我自己本身唔夾象神 一帶就會出事
亞特蘭提斯 發表於 4-9-2014 10:30
唔單止四面神的 婆羅門的護法天神都係 我自己本身唔夾象神 一帶就會出事

老大你自己戴咩牌最夾?
homelessking 發表於 4-9-2014 10:04
我以前去泰國拜四面神係全部都成願嘅,但係我戴屈當二嗰時就好黑仔,之後就無戴,後來我覺得唔關事,人總有 ...

好同意

選擇帶就唔好懷疑
你揀佛牌 佛牌揀你

唔好覺得唔成願 = 唔夾

夾唔夾都要時間...........

時間證明一切