新會員登記
搜索
查看: 1207|回復: 11

[其他/冠蘭] 分享下朋友屋企既聖物xd

尋日去朋友屋企拿返d聖物順便睇下佢媽咪之前請個d野,由於佢媽咪都係泰國人所以屋企都有好多呢d野,多到嚇死人,順便睇下有無師兄知道以上聖物資料提供一下等我話返比朋友知道

以上聖物只分享的不是本人,多謝收看

龍婆托

龍婆托

呢樣有無無師兄知道係咩黎呢?

呢樣有無無師兄知道係咩黎呢?

呢樣都唔知咩黎有師兄知道嗎?

呢樣都唔知咩黎有師兄知道嗎?

評分

查看全部評分

好多好靚。。堅
LP托??

依我朋友既媽咪講既泰文名應該係龍婆托,因為佢媽咪D中文水平......所以我聽到既應該係,另外個幾樣就唔知邊度出品,因為佢媽咪都係唔知幾多年前去廟求返黎,一直都收埋,咁岩我去佢度,佢先拿出黎比我睇下,其中有一個龍婆托N年前送左比我,早前拿左去裝返個屋企帶左上身而家XD
各种龙普托 下面七龙佛和索通
天行健 發表於 24-8-2014 11:57
各种龙普托 下面七龙佛和索通

謝謝師兄提供資料
哈哈,出賣朋友

好多正野喎

多謝分享
danielchung 發表於 24-8-2014 13:02
哈哈,出賣朋友

好多正野喎

哈哈,多謝師兄其實我無出賣朋友架,因為佢自已都唔知咩野黎,呢D野係佢呀媽,佢呀媽同佢講D泰文咁咁咁,佢一D都聽唔明又唔知黎,只係知可能D聖物會幫佢保平安等等,佢話呀媽成日比D牌佢帶,好多野佢自已都唔知咩黎知我最近開始睇下呢D野叫我順便問下D資料話比佢知....哈哈
Skckc 發表於 24-8-2014 13:08
哈哈,多謝師兄其實我無出賣朋友架,因為佢自已都唔知咩野黎,呢D野係佢呀媽,佢呀媽同佢講D泰文咁咁咁,佢一D ...

師兄,我同你講下笑咋,唔好在心

你朋友個阿媽都收埋好多好野喎

保平安,而且係阿媽既心意
danielchung 發表於 24-8-2014 13:18
師兄,我同你講下笑咋,唔好在心

你朋友個阿媽都收埋好多好野喎

哈哈,我都知師兄講笑XDD,不過唸唸下尋日係佢度見到佢媽咪今次請左一對一大一細蝴蝶牌幾靚仲好香TIM,後面仲有D好似石同符通既物體,可惜我唔記得影相留念...