新會員登記
搜索
查看: 2262|回復: 20

找亮點

【太陽報專訊】性感女星「藍莓」劉俐、仙樂都、王璐瑤、模Ashina及「怪談女」Katie無懼鬼節將至,入夜後到西營盤高街鬼屋探靈,劉俐卻突感不適暈倒,Ashina則被靈異自拍照嚇至狂奔,更仆倒地上!
農曆七月是中國民間傳說的「鬼月」,本周六更是「最猛」的農曆七月十四!性感女星「藍莓」劉俐、「仙樂都」吳堯堯、王璐瑤(LuLu)、曾與前亞視高層盛品儒傳緋聞的Ashina(郭奕芯)及「怪談女」Katie(許芯悅)卻大膽地組成「探靈旅行團」,趁半夜到西營盤高街鬼屋探險,劉俐及Ashina事前聲稱冇有怕,最終卻先後「中招」!
中泰混血兒仙樂都為保安全,相約對靈異事件素有研究的好友魯士金殿泰國通助陣,除了帶齊金銀衣紙及食物「打招呼」外,又帶備兩把辟邪刀以備不時之需。她們燒衣前輪流分享靈異經歷,當時氣氛已見詭異,神不守舍的劉俐燒衣時突感不適,不停冒汗兼發冷,其後更不支暈倒,最終決定投降並由LuLu攙扶離開。
自拍照面目模糊
「探靈團」少了一員,四女立即緊張起來,但仍決定拿起辟邪刀及電筒入鬼屋完成探靈任務!走完一圈未見異樣,最大膽的仙樂都提議自拍測試能否「捕捉」靈體!自拍多張照片後,相中Katie的位置離奇地朦了一片,此時Ashina突然崩潰大叫並拔足狂奔,身旁三女亦相繼狂跑。Ashina跑至門口時不慎仆倒,其後仍驚魂未定,將紙巾貼上面遮樣,行為怪異!
劉俐昨日受訪時表示心情仍未平復:「當時身後突然有涼風,覺得唔舒服,嗰晚都失眠。其實之前去完泰國已經覺唔妥,一直白唔番,背脊仲愈嚟愈黑。」屢遇靈異事件的仙樂都指可能只是巧合,促眾人毋須驚慌:「好多時係寧可信其有,但唔排除有巧合,又可能係佢哋本身已經唔舒服。」
滅魔刀⋯
似龍婆kee 四面神滅魔刀
絕對係啦!
探靈咩鬼都比你嚇走啦  又要威又要戴頭盔
仲可以拎住把滅魔刀坐定定影呢張相
真極都有個譜
真係傻人..... 咁拍黎做乜....
LP了 發表於 7-8-2014 22:56
真係傻人..... 咁拍黎做乜....

唔係點出位 點有機會上A1
去高街鬼屋

嗰到唔係變咗社區中心之類咩?好似得返幅牆係舊嘢來

導人迷信