新會員登記
搜索
查看: 1646|回復: 14

睇完電視輕鬆分享下!不喜勿插!

今日係朋友口中得知TVB有個節目叫(沒女大翻身),好奇嘅心態低下去睇下依個節目啦!(唔知咁多位師兄師姐有無睇呢?)好多人睇完,可能會笑個幾位女嘉賓!在我而言,睇完感覺都幾大!好佩服個幾位女嘉賓,覺得佢地好勇敢!敢係全香港咁多人面前講出自己嘅故事,講出自己嘅弱點,唔好嘅地方!試問有幾多人又真係可以誠實面對自己嘅缺點,弱點呢?仲要係對住全香港嘅市民面前,放低自己嘅尊嚴,面子!的確勇氣可加!每個人都有自己嘅一個故事!但係當自己同其他人分享嘅時候,又會唔會用真實無加無減嘅故事內容同其他人分享呢?依個節目令我覺得好有意思!提醒左我幾時都好,要誠實面對自己嘅所有野包括弱點,缺點!小弟仍然努力學習中!可能會有人認為依個係TVB嘅炒作節目!無需認真對待!但我自己睇電視好簡單,我唔會用太複雜嘅思想去解構電視節目!小弟認為各女嘉賓有膽量上依個節目,已經十分唔簡單,亦都係距離目標踏前左一大步啦!在此祝願各女嘉賓改變成功!加油!

本人仍是新手一名,如有講錯野嘅地方,望各師兄姐多多包容!

評分

查看全部評分

一部份認同師兄既分享

認同某些節目會對一些人得到各啟發/ 反思,至少,師兄你睇完都會反思到自己所欠缺,亦啟發出自己需要點改善。

但播得出黎同聲稱真人SHOW既,其實都一定係經過修飾既,所以亦不用太著意,因見師兄話 "睇完感覺都幾大" 呢D節目就唔好太上心啦,以免影響自己思路

多謝師兄分享,,,{:6_327:}
好似踢爆係記者扮沒女...
其中有一個 真系想大把大把打落去
香港越來越亂,咪多謝呢d咁既廢柴諗d咁既節目出嚟囉,
都唔知有咩好睇……
多謝樓主分享
好似比人踢爆左有做假
其實我覺得呢d節目好無聊
謝謝!各師兄的回覆!
謝謝樓主分享