新會員登記
搜索
樓主: mrkit97

[求助] 開唔到POST交易

請大家評下理!
如果咁多位都覺得我錯既,咁我無說話好講
壇主封我AC都得架!
大家學佛既不可妄語,感謝
亞特蘭提斯 發表於 4-8-2014 23:42
話時話你唔提起我都唔記得 你條小老千
我想問下你知唔知  龍婆嗲一期古曼2485 泰國做緊咩價錢!!!?
...

仲有,請你唔好用小老千黎形容我
我從無千過人何來老千之說?
報到
mrkit97 發表於 5-8-2014 01:24
我唔清楚做緊幾多錢
我只係幫我老細放出黎套現
佢話咩價我就開咩價

你唔清楚做緊幾錢點解可以隨便幫人賣?
而家唔係講緊150蚊,係150萬喎,如果呢尊係假野,你點賠?

我覺得,你根本就唔應該幫你老闆賣
因為這一尊古曼太貴重,就算一萬你都唔應該幫你。況且係150萬?!
假如到時有咩問題,你係中間人,到時邊個負責?
隔了一重出事時要跟進太困難。

評分

查看全部評分

好啦 見你回定左無其他補充 就回下你啦
首先 我想指出任何人選擇Unite作騙財的地方 完全是一個極度愚蠢的決定

本以慈悲既心 精心為你建築下台階 你不但不領情
還需要本人花時間 花精神 花心機 花心血 花指力  去為你作文章解釋如斯顯淺的道理
一件眾人都認為有問題的事件 一件有微智慧都懂得分析、批判既事件
你卻嘗試以辯才 蒙惑人心 把黑嘗試扭曲成白
但本人依然以慈悲既心回應你的問題 指控 及則問

我唔清楚做緊幾多錢
我只係幫我老細放出黎套現
佢話咩價我就開咩價
就算個價平左貴左
都係一個交易
我比到真貨買家
買家又肯用咁既價錢
咁又有咩問題?

1. Unite一向堅持以保障會員為第一目標 因此一直接受擺放交易的聖物均為現貨
    賣家必須跟據本壇的條款 條文去作出放售 而本壇在有需要時可以把資料提交香港警方作查案之用
    而各下以"幫腦細出售"為籍口 在本壇出讓一百五十萬的"貨物"  即使各下保證真品 如果在貨不對辨時 買方可以向誰追討?
    各下可以保證"貨物"是真品 但可以保證"貨物"物理上的完整嗎? 可以保證你所謂的"腦細"會交易後不失蹤嗎?

2. 因以上風險因素 本壇一直不容許賣家以期貨在交易 是次事件明顯"貨物" 不在你手 而交易協議初步達成後 各下才向"腦細"取貨交易或要求買賣相方自行交易 在責任問題上難以釐清

3. 各下所提及的
我比到真貨買家 買家又肯用咁既價錢 咁又有咩問題? 實在嚴重偷換既念
    在正常資訊高度透明的情況下 各下所說的理論是正確的
    例如樓宇買賣 一個同類單位 市場成交價300萬 現在賣方以600萬出售 買方同意 完全無問題
    但是次事件 香港買方未有在資訊高度透明的情況下 作為賣方的你開價一百五十萬釣魚
    容我向大家說明 龍婆嗲一期古曼2485 泰國做緊咩價錢

不論是任何模 是30萬-70萬泰珠 一均品相良好的價錢約40-50萬泰珠 有比賽證書的為50-60萬泰珠
    如超過100萬泰珠 的價錢基乎是微乎其微
    本人以100萬泰珠的價格為各下或各下口中的"腦細" 作成本及利潤計算 對回港幣是25萬
    以各下以港幣是150萬出讓是 25萬的600%
    如要以泰國價值計算則是 850%
    你在資訊不透明的情況下 嘗試獲利 600-800% 實在不知所謂

不如咁講
你請呢樣聖物係因為係咪我既所以買?
你肯禁錢出黎請都係想要一尊真品姐(如果你所言非虛)
關件野係唔係我既咩事?

以上已經作出回應

請大家評下理!
如果咁多位都覺得我錯既,咁我無說話好講
壇主封我AC都得架!
大家學佛既不可妄語,感謝

請你不要嘗試蒙惑人心 利用佛弟子的善心 為自己的所作所謂辯護

仲有,請你唔好用小老千黎形容我
我從無千過人何來老千之說?

你未千到人 唔代表你從來都無想過千人
或者咁講 從你起心動念間 本人已作出源頭性打擊
需然150萬既古曼 一定唔會有人"買"
但各下的心態 必須正視
各下口中的"腦細" 在資訊不透明的情況下 試圖獲利 600-800%  本人視為老千
而你幫助老千出貼 行為上已是老千
小老千一詞 是跟據你的行為 而作出的評價 而不是針對你本人

當然本人不希望把事情想得如斯復雜 也曾思量過各下 唔知價 廣東話"柒下柒下 比人橦"
因此本人為各下建築下台階 給各下好好離開
同時因各下"柒下柒下" 本人認為各下不再適合使用本壇之交易區

最後你希望本人認為你只係"柒下柒下" 還是定性你為老千呢?
本人有一貫處理老千的方法
希望各下知道在Unite做老千是需要負出沉重代價的

評分

查看全部評分

回復 贊好 2 反對 0

亞特蘭提斯 發表於 5-8-2014 13:01
好啦 見你回定左無其他補充 就回下你啦
首先 我想指出任何人選擇Unite作騙財的地方 完全是一個極度愚蠢的決 ...

亞大打老千 ~ 精彩 !
回頭是岸,阿彌陀佛
乜原來個價錢差咁遠…第1次見到咁貴嘅聖物
youzyu24 發表於 5-8-2014 18:24
乜原來個價錢差咁遠…第1次見到咁貴嘅聖物

博出位ma 人無佢有 幾特出