新會員登記
搜索
樓主: leolai1314

[求教] 新手請牌一問。。。

師兄 玩陰牌咁有品味呀?
我睇佢唔識,所以上來問下,
邊塊係陰??我真係唔識先上黎問,我第一次請的,我唔想帶陰,咁我應該點做呢??
其實我本人記性好差,,邊位師傅做,,邊間寺,咩年份做我真係唔記得,,下次有機會我會抄底資料
你可以看下慈善拍卖区 或者新牌拍卖区 很多不错的选择
而 戴佛牌 我更觉得说 督促下自己比较实际 因为 有的人戴某面佛牌合适~  就觉得很有力~
有的人 不合适~  反正 多做善事就没错哈

評分

查看全部評分

陰牌的問題,要盡快處理呀。
至於邊一塊係陰,我真係唔敢從樓主三張,有點暗的相片中指出,免得講錯。
不過你應該吸收這次的經驗,之後也在佛店請牌前,查詢清楚及找一找資料,佛牌年份,師傅資料等。
今次算係從錯誤中學習的機會。

另外,你指,帶了兩個月,但仍然不順的情況。
在前幾個回覆中各師兄都有回覆,我也給點意見,先不要太功利及必須認為佛牌可以帶給你順利/利益。 <==如以此想法帶牌,相信已經是行錯第一步。
應該先禮佛,敬佛,帶了牌後,多作善事迴向吧。假如你心境可以這樣,相信實際待人處事/接物,也能得益,從中應該已經有所得著了。

看師兄也是新手/初哥,可以在此unite論壇多看帖子,以增加知識等

評分

查看全部評分

leolai1314 發表於 1-8-2014 17:24
邊塊係陰??我真係唔識先上黎問,我第一次請的,我唔想帶陰,咁我應該點做呢?? ...

你件坤平 係LP Goy  2550-2551 制作
但此使用陰法的僧侶 已在2551-2552 間還俗
同時再次印證使用暗法的僧侶在修行不足的情況下 很容易受到陰物迷惑放棄僧侶的生活

你這陰是使用陰法開光 但幸好並沒有入靈
在處理上較為容易
1. 放在人煙較少的大樹下
2. 放入大海

如你怕有手尾跟 可到各大泰廟向僧侶表示此問題
請求他們的意見

評分

查看全部評分

壇主已經教咗你點做,希望你唔好怠慢,快啲處理

帶陰牌喺身對自身係有唔好嘅影響,切記切記

如果按壇主個方法做仍感
買/請左唔代表一定有顯著效果

唔好比無良商人洗腦,聽佢地講只會泥足深陷
亞特蘭提斯 發表於 2-8-2014 12:27
你件坤平 係LP Goy  2550-2551 制作
但此使用陰法的僧侶 已在2551-2552 間還俗
同時再次印證使用暗法的僧 ...

勁丫!!!

咁我點先知再請坤平有冇陰既成份??

同埋我另外兩塊係正牌??