新會員登記
搜索
查看: 1468|回復: 12

[求教] 新手發問,望賜教

各師兄!您好!小弟對佛牌仍是新手一名!所以還望師兄賜教!我想知道龍婆Dum師傅(二代鬼王)出嘅坤平係咪屬於陰牌呢?因為師傅出嘅牌入面都加有人骨,死人咬嘅錢幣等等!但龍婆Dum嘅法門應該屬於正法!究竟師傅嘅法力係咪可以淨化到骨頭嘅怨念呢?還望師兄指點賜教!感激!
相信只有修行中的法師才回答到你
另外龍婆Dum已還俗成為在家阿贊

其實點解要選擇呢類型既牌?
師兄既然係新手,點解要請呢D牌呢?

其實牌唔係重料就勁 D 架喎
正法開光的坤平牌有好多龍婆做。為何耿耿於懷一個?瞭解多點對自己都有益
其實係一位牌商話我知龍婆dum嘅牌係好好嘅!我都知道唔一定係重料就代表好!而我都唔係一定會選擇龍婆dum嘅牌!但係唔知點解好想求知師傅嘅牌究竟係屬正屬陰!
其實可能好似師兄咁講,我跟本唔會揾到答案!我亦都唔應該咁執著依樣野!多謝師兄們嘅解答!感激感激!!
Ming0901 發表於 25-7-2014 17:11
其實係一位牌商話我知龍婆dum嘅牌係好好嘅!我都知道唔一定係重料就代表好!而我都唔係一定會選擇龍婆dum嘅 ...

我聽過有人話 D 牌商同佢講帶左坤平會爛jj

如果正你係咪會請呢? 反之就唔請呢? 唔好講正或陰先,你覺帶住舊骨會舒服?
danielchung 發表於 25-7-2014 17:20
我聽過有人話 D 牌商同佢講帶左坤平會爛jj

如果正你係咪會請呢? 反之就唔請呢? 唔好講正或陰先 ...

會爛 jj, 咁俾女士帶囉 {:6_322:}
我覺得師兄要問下自己

大把無人骨嘅坤平
你為乜要揀塊有人骨嘅牌?

評分

查看全部評分

Thx danielchung 師兄!我諗我識得點樣選擇啦!