新會員登記
搜索
樓主: 亞特蘭提斯

有關 屈碳滿那 龍達瑪 皇者聖粉佛牌

燎爍天 發表於 25-7-2014 01:45
本人都好小去留言及比意見,現在見到有啲不明白地方想去了解多點,所以去問下其他版主此的意見本人清楚及 ...

我意思說,唔好曲線話捐了錢+攞了結緣牌=比錢請牌

我講得唔清楚令你誤會,唔好意思

評分

查看全部評分

佛牌無價,價在心中

如果我係TOMY版主,我都會反對以結緣聖粉牌圖利,因為當自己親身去到寺,有晒經歷,無人可以了解。更作為佛教信徒,如有人拎佛教結緣聖物圖利,必定感到痛心

我自己就唔會同牌舗請牌,一來打開門做生意,明賺你架喇,吹到牌識飛天,二來10間著左9.9間都有眾生係到,自己有經歷,怕怕

回之前師兄講,開個結緣牌區等其他人識分結緣牌,提議好好,功德無量。可是礙於版主們都係義務性質及工作繁忙,而資料搜集及鑑定工作又非常沉重,如各位牌友們向版主們提供詳細資料,相信經版主們確定後,亦會樂於公開,讓其他版友多個學習機會

以上純個人意見       
tomy927 發表於 25-7-2014 08:47
我意思說,唔好曲線話捐了錢+攞了結緣牌=比錢請牌

我講得唔清楚令你誤會,唔好意思 ...

本人現在明白版主意思
danielchung 發表於 25-7-2014 11:41
佛牌無價,價在心中

如果我係TOMY版主,我都會反對以結緣聖粉牌圖利,因為當自己親身去到寺,有晒經歷,無 ...

danielchung版主我開始想有個地方比其他網友分享自己在寺廟得來的結緣佛牌
大力支持
提意以後所有免費結緣佛牌聖物,都可以捐出來給予版主出post,只准在慈善區拍賣,一舉兩得,可以回饋寺廟,二來介給知道那些是免費結緣佛牌聖物.