新會員登記
搜索
樓主: ppo6803

想請個 古曼 童

唔好為靚仔就走去請啊    請完之後個責任好大
頭像被屏蔽
我系過來人,請古曼要想清楚,了解多d先,一世架喇,小心呀,唔系任何地方都可以請,唔好以為系香港去d行家度亂請,萬一搵錯人就唔好喇
mameme 發表於 21-7-2014 19:09
我系過來人,請古曼要想清楚,了解多d先,一世架喇,小心呀,唔系任何地方都可以請,唔好以為系香港去d行家 ...

你請古曼有野發生?
見樓主師兄張頭象........使我聯相到是否希望買馬勝機大點?!

先不評論以上是否樓主師兄的意願。
但帶古曼回家,不是一件易事,當中要了解自已是否適合,而又要家人配合加上其他因素等
另外,古曼也有分正法/非正法
當中存在很大差異。
如以新手/初哥,未必一定分辦得到。
勸樓主先供請其他適合自身之正法佛牌/聖物。
再在各種途徑,多了解,佛教/南傳佛教之本意
讓樓主之自身經驗/定力 有所增長。
再從中思考是否有意帶/供請古曼。
(本人也是新手,只是持善意發文,無心得罪。如從文中讓師兄感到惡意,則望樓主師兄見諒)
請三思,同埋唔好再用"養"呢個字眼,我覺得好不敬~用返"供"比較好~(因為正法古曼係學過正確佛法的小孩,可以話係一個小和尚,所以用"養",呢個字唔太好,陰法的我就唔知了(純粹個人見解)利申:我冇供古曼,同埋見到個養字個心有D唔舒服,所以提出~各位師姐,師兄唔啱聽勿插
古曼不是收藏羅樓主,請先清楚自己想要咩先啦
mike1582 發表於 22-7-2014 11:15
見樓主師兄張頭象........使我聯相到是否希望買馬勝機大點?!

古曼只有正法,陰法既係碌角
DICKSOK 發表於 23-7-2014 14:28
古曼只有正法,陰法既係碌角

師兄,會否覆錯人呀?!
mike1582 發表於 23-7-2014 14:29
師兄,會否覆錯人呀?!

但帶古曼回家,不是一件易事,當中要了解自已是否適合,而又要家人配合加上其他因素等
另外,古曼也有分正法/非正法
當中存在很大差異。
如以新手/初哥,未必一定分辦得到。
勸樓主先供請其他適合自身之正法佛牌/聖物。
再在各種途徑,多了解,佛教/南傳佛教之本意
讓樓主之自身經驗/定力 有所增長。
再從中思考是否有意帶/供請古曼。
(本人也是新手,只是持善意發文,無心得罪。如從文中讓師兄感到惡意,則望樓主師兄見諒)