新會員登記
搜索
樓主: ykh420

[求教] 新手,叫女朋友係泰國四面佛牌

證書^^。有證書喎,不過係街邊證書
係假,即係非原裝正牌。
假牌,就無佐龍婆/師傅 的加持,或 加上用料有所不同。
簡單講,假牌=無佐師傅的祝福等。

而假牌,又唔代表係陰牌
正路,簡單計,係唔會有問題。

以上未必100%正確,只係小弟粗淺經驗。

評分

查看全部評分

mike1582 發表於 16-7-2014 09:14
係假,即係非原裝正牌。
簡單講,假牌=無佐師傅的祝 ...

全對~
陰功豬咯
師兄唔好傷心,好多人都中過假牌,不獨你一人
師兄,當係個經驗啦,幸好唔係太貴

買個經驗·下次記得去廟請·本論壇都有好多慈善牌的·做慈善之餘又有佛牌

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=58
請到正廟出既基本上無問題, 只怕請左尊未開光既就只係空既神像, 未必可以達到你想要既效果
mike1582 發表於 16-7-2014 09:14
係假,即係非原裝正牌。
簡單講,假牌=無佐師傅的祝 ...

但帶假牌會點?沒效用仲有冇影響?有人話佛牌有機會比第二d野入侵/影響運程,如果我令去去拜四而佛這一過爐又有冇用?
Antitheist 發表於 16-7-2014 19:23
請到正廟出既基本上無問題, 只怕請左尊未開光既就只係空既神像, 未必可以達到你想要既效果 ...

師兄,如果我令去佛鋪搵師傅加持又得唔得?,如果係香港邊到最可靠呢?