新會員登記
搜索
樓主: 小小牛

[求教] 一個賭徒對佛牌的疑問

狂少 發表於 15-7-2014 13:26
师兄,你对佛牌误解佐喇。就算戴住佛牌或者其他圣物去赌。真系被你赢翻D钱,甘都系你嗰人自身原先福报足够 ...

狂少兄, 吾會入魔障咁嚴重 ar ma
ShinHO@FB 發表於 15-7-2014 14:16
小二, 一斤花生, 一定有好戲睇

其實 牌已經請咗, 只是想知道如四面神, 澤度今和象神這些牌可吾可以入賭場啫
SumSumNg@FB 發表於 15-7-2014 15:11
師兄真的是這樣迷上賭的話,
方法是有的,但如南傳佛教無關的,
你可以去尋找中國修練道家人,(強調是有料 ...

請問 師兄, 這 "移星換斗" 之術是茅山門派還是六壬門派的呢

哈哈, 咁有機會要向 kkk版主請教了
回復 贊好 1 反對 0

SumSumNg@FB 發表於 15-7-2014 15:11

無誤導他人去做任何法事

師兄,唔排除有你所講嘅法門,但請你明白我哋係主張以正宗佛法去面對,處理,解決問題

師兄嘅留言都睇得出師兄希望樓主戒賭,但如樓上師兄咁講,其實樓主心已開始傾向灰色地帶,若樓主真係為咗賭錢而四出尋找師兄所講嘅法門,可能會誤墮騙局

因此,希望師兄明白我哋係主張正信佛教並請師兄一起肩負宣揚正信佛教嘅重任

小小牛 發表於 15-7-2014 16:31
請問 師兄, 這 "移星換斗" 之術是茅山門派還是六壬門派的呢

都伍系,移星换斗之术系道教奇门遁甲一派嘅。师兄  你冇再成日淰住点靠哩滴法事去赢钱喇,因为就算真系被你做佐哩滴法事后赢佐钱,但系以你宜家甘嘅心态肯定会得不偿失嘅,到头来都系一场空。劝师兄都系戒赌,信正法好。因为正如佛陀所讲嘅一切众生都系有因果嘅

狂少 發表於 16-7-2014 00:17
都伍系,移星换斗之术系道教奇门遁甲一派嘅。师兄  你冇再成日淰住点靠哩滴法事去赢钱喇,因为就算真系被 ...

謝謝 狂少兄的回答, 請放心, 我不會靠法事/法器/法術去戰勝賭場的
kkk 發表於 15-7-2014 16:37
無誤導他人去做任何法事

kkk版主, 不會唷, 大家純粹討論下啫 {:6_295:}
danielchung 發表於 15-7-2014 21:08
師兄,唔排除有你所講嘅法門,但請你明白我哋係主張以正宗佛法去面對,處理,解決問題

師兄嘅留言都睇得 ...

danielchung兄, 我明白您和各大大的心意, 再次感謝您們的指導