新會員登記
搜索
樓主: 小小牛

[求教] 一個賭徒對佛牌的疑問

韋拿 發表於 14-7-2014 19:02
看來你對佛牌有些誤解

請 韋拿超版賜教
EnzoTsai@FB 發表於 14-7-2014 21:04
十賭九輸,建議師兄多行善佈施

贏咗我一定會做善事的
回復 贊好 1 反對 0

小賭怡情呀。
量力而為最緊要。
樓主師兄,唔好因為賭使自已一無所有,同埋要為將來打算。
老實講,我都見唔少賭仔,好多都唔飲唔標,係衰係個賭字到。
成個月份糧,就係用來賭
一步步慢慢戒啦。
做到唔係賭癮控制你,係你控制賭癮。

評分

查看全部評分

暫時戒吾到呢 {:6_321:}
ares 發表於 14-7-2014 22:35
明知賭係有問題,亦知一定最後都係輸,點解重要去賭呢?重要拖住佛祖,天神去滿足自己既借口。。。 ...

ares兄, 佛陀我就一定吾會帶入賭場喇, 係吾知可吾可以帶四面神, 澤度今和象神入賭場啫 {:6_320:}
mike1582 發表於 15-7-2014 12:05
小賭怡情呀。
量力而為最緊要。
樓主師兄,唔好因為賭使自已一無所有,同埋要為將來打算。

謝謝 c-hing 的 advice
师兄,你对佛牌误解佐喇。就算戴住佛牌或者其他圣物去赌。真系被你赢翻D钱,甘都系你嗰人自身原先福报足够,佛牌或者其他圣物再助力甘帮你提前让你之前种下嘅因提前成熟为果。所以劝师兄都系平时多D行善积德,戒赌,多做布施,提升自己嘅福报。甘你自然而然就会发觉自己慢慢好似越来越好嘅。之前我同师兄你差伍多都系误解佐,但系哩排我自己爬佐好多文后同埋滴师傅,师兄教导后,我认真淰佐下发觉自己真系错得太交关喇,差滴都误入魔障。

評分

查看全部評分

小二, 一斤花生, 一定有好戲睇

呢位師兄我勸你無謂再問:

1. 真係有咁既聖物, 我有0係手都唔會有人放俾你啦...

2. 出面人地做生意, 一定答你咩都得, 仲要唔貴都唔 SELL 你

3. 再問落去你只會走歪路, 你已經向灰色地帶進發:

佛>神>仙, 你再搵問落去, 你既最終目的地一定係供陰!
求咩都得架喎, 可以戴住入去賭, 贏左可以直落搵女人添! 大鬼唔會咁小氣架, 一定幫你! 你間唔中點兩支萬寶路俾佢就得架喇! 你係咪想我地咁答你?

4. 龍婆製作聖物時一般係希望保護善信, 同時亦提醒你信佛, 要守戒, 冇預你會一戴發達!
當然你多行善的話可能會有正財既, e.g. 事業/生意方面

回頭啦施主

評分

查看全部評分

師兄真的是這樣迷上賭的話,
方法是有的,但如南傳佛教無關的,
你可以去尋找中國修練道家人,(強調是有料之人)
去找師父幫你做一場法事,法事名叫~~移星換斗~~
假如師兄你真是天生吃這行飯的人,
相信你是有緣份可以找到我口中所說的師父,
但存在的問題是,師兄本身又有甚麼能耐可以令這類半神化的人去幫你做法事呢??
好好想想吧

小小牛 發表於 15-7-2014 10:01
哈哈, 多謝 kkk版主的雙贏方案  kkk版主住在香港還是在泰國呀
...

大海的對面