新會員登記
搜索
查看: 2140|回復: 19

[求教] 拍罌

上網睇到D人講拍罌
明明係陰, 但又叫人心存善念,多做善事迴向
講到好似正牌咁

呢D人最黑人憎,真你比佢害死

剛開始接觸佛牌既人可能唔太認識,聽到佢咁講好似有紋有路,又岩咁,點知係呃人既

有D供陰果D人唔單止借怫牌名義做掩飾,更話拜祖先都係拜鬼,將成件事理所當然化,我真係要頂佢個肺
回復 贊好 1 反對 0

danieL兄, 你都有睇果個POST ? 阿MR KWAN 真係好爆。。。
TerenceLing@FB 發表於 10-7-2014 11:11
danieL兄, 你都有睇果個POST ? 阿MR KWAN 真係好爆。。。

係喎,你都有睇?

睇到都覺果班陰人癲,比人收左皮就發爛渣

見到佢地咁講,真係愈來愈憎呢D人
頭像被屏蔽
當年我屋企人都係受害者
都係個句...係人都應該心存善念,多做善事迴向
阿樹TEI 發表於 10-7-2014 13:50
都係個句...係人都應該心存善念,多做善事迴向

係呀,做善事之後迴向,最正常不過

最衰就係D陰人唔話比人知果塊係陰野,仲要話係佛牌,當然有咩野危險就梗加唔會講啦

就算話埋比人聽唔係正牌,但又叫人善事之後迴向,講到供陰同正係一樣,無分別

呢D先害死人
danielchung 發表於 10-7-2014 14:16
係呀,做善事之後迴向,最正常不過

最衰就係D陰人唔話比人知果塊係陰野,仲要話係佛牌,當然有咩野危險 ...

即係夏天出汗大應該飲多D水...

而D人就話 拿而家夏天 你帶左陰牌 一定要飲多D水
阿樹TEI 發表於 10-7-2014 14:22
即係夏天出汗大應該飲多D水...

而D人就話 拿而家夏天 你帶左陰牌 一定要飲多D水 ...

即係將呢樣野正常化左

帶陰咪帶陰囉,咪同人解釋,塊牌係陰牌,唔係佛牌,有屍油骨頭,仲有鬼

又要借佛牌做掩飾
danielchung 發表於 10-7-2014 14:30
即係將呢樣野正常化左

帶陰咪帶陰囉,咪同人解釋,塊牌係陰牌,唔係佛牌,有屍油骨頭,仲有鬼[so ...

所以D人一聽佛牌就覺得係邪野