新會員登記
搜索
樓主: lian84

[崇笛] SUPER-SIZE 崇迪

頭像被屏蔽
danielchung 發表於 10-7-2014 14:51
你講呢D我都有諗過,都同自己講一定有作用,已經幫左架喇

但我呢D工司既閒人,全日坐係OFFICE,平淡到咩 ...

其實冇嘢做有錢收喺福氣 我最like啲啲梳乎工

比你好多嘢做又OT但份糧一樣 無謂做死自己…..
lian84 發表於 10-7-2014 15:27
其實冇嘢做有錢收喺福氣 我最like啲啲梳乎工

比你好多嘢做又OT但份糧一樣 無謂做死自己….. ...

師兄,各有所求,如果做一世都係咁,唔會有改變,除非辭職……

現在正值搏殺期,如果唔搵機會,時間唔等人……

更何況宜家搵間住所都咁難,唉
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 10-7-2014 15:39
師兄,各有所求,如果做一世都係咁,唔會有改變,除非辭職……

現在正值搏殺期,如果唔搵機會,時間唔等 ...

運水啲啲嘢真喺好難講 特別我哋啲信佛人 鬥起上來冇啲奸人咁狠心 職場上好蝕底

有時真喺要等機會同際遇 不過我就覺得 傻人有傻福嘅

你喺心善嘅人 嗰天自然會安俳啲心善嘅貴人去提拔你

你相信自己會出人頭地同成功 啲命運會慢慢改變的
lian84 發表於 10-7-2014 16:54
運水啲啲嘢真喺好難講 特別我哋啲信佛人 鬥起上來冇啲奸人咁狠心 職場上好蝕底

有時真喺要等機會同際遇  ...

師兄講得岩,有D野真你做唔出就做唔出

我都明白有D野強求係無用,只會有求不得苦,但現今社會物質掛帥,要生活總不能呆著等

宜家想普通生活都好困難……
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 10-7-2014 17:13
師兄講得岩,有D野真你做唔出就做唔出

我都明白有D野強求係無用,只會有求不得苦,但現今社會物質掛帥, ...

唔喺一味做好人就得架 有時做好人可能仲多是非過啲賤精

依家咁嘅世界 就算唔想自己做魔鬼 都要做嗰古惑天使 唔好洩底呀 有利益要去爭取…

你唔爭 人哋食咗你嗰份 見你好蝦 食埋你其他 你渣都冇...
lian84 發表於 10-7-2014 17:25
唔喺一味做好人就得架 有時做好人可能仲多是非過啲賤精

依家咁嘅世界 就算唔想自己做魔鬼 都要做嗰古惑 ...

係,幫咗人係唔會多謝你,反而笑你話你蠢

踩住人嚟上位,擦鞋,篤背脊好小事

唔怪得話宜家啲人業障深
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 10-7-2014 20:49
係,幫咗人係唔會多謝你,反而笑你話你蠢

踩住人嚟上位,擦鞋,篤背脊好小事

所以其實唔喺話你學佛心善 小白兔咁就會成功架!!!

佛去降魔 有時要變化得比魔更猙竫更醜惡 手段更加下流卑鄙無恥

啲魔先會驚佢 "大黑天"就喺觀音菩薩嘅降魔忿怒相

"菩薩心腸 霹靂手段" 呀!!!!!

多謝分享

補充內容 (11-7-2014 06:10):
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1
供奉型