新會員登記
搜索
樓主: LEVIS

[求教] 想問一下 我做緊好事定壞事呢

頭像被屏蔽
LEVIS 發表於 25-6-2014 12:44
我都覺得佢比左幾年 咁低價錢  現在先要佢比返正常價 佢賺左啦

依家其實好多大公司嘅人工 福利 BUDGET 都喺FINANCE+HR 同其他內部嘅角力競爭 有時未必喺嗰老細要攪到間公司咁孤寒 喺啲FIANACE嘅人講三講四再聯埋啲HR人去攪屎棍....

其實如果真喺成功嘅大公司 喺唔可以慳皮的 越計縮數 公司條大數就會越縮
因為員工事氣低落 hea住咁做嘢 marketing冇錢攪function sales&operation又冇budget比benefits啲客 變相喺幫公司減肥 實在喺好戇9
頭像被屏蔽
lian84 發表於 25-6-2014 13:14
依家其實好多大公司嘅人工 福利 BUDGET 都喺FINANCE+HR 同其他內部嘅角力競爭 有時未必喺嗰老細要攪到間公 ...

我公司小型  不是大型     
0制度......
佢既制度會因應 佢地心態,心情而改變  
頭像被屏蔽
LEVIS 發表於 25-6-2014 13:20
我公司小型  不是大型     
0制度......
佢既制度會因應 佢地心態,心情而改變   ...

小形仲死 唔啱key分分鐘比人"雞"都冇得追究…..
你幫左幾個同事,即係幫左幾個家庭
可以試下咁諗