新會員登記
搜索
樓主: LEVIS

[求教] 有1個請老牌問題

ChrisChow@FB 發表於 21-6-2014 20:48
佛牌只係一個助力,一個導體,導人向善,心術不正,惡貫滿盈既帶尊亞贊多古崇迪,都唔會有福報
同埋D牌邊得咁易 ...

我既意思係上手帶住牌黎發生性行為,去召妓等令到牌破法之後放出去,甘下一手接手人用呢尊牌仲會唔會有效,因為上手已用到玻法
DICKSOK 發表於 22-6-2014 10:34
我既意思係上手帶住牌黎發生性行為,去召妓等令到牌破法之後放出去,甘下一手接手人用呢尊牌仲會唔會有效, ...

點解帶佛牌會有禁忌??係對"佛牌"既尊敬??不是,
其實係對佛祖,神靈,製造及加持既師傅既尊重,
就我個人理解,如果特登咁做,破法係破你自己法,唔關尊"佛牌"事,
即因為唔尊重,而令到效力有所偏差,但係咪因為咁而唔會保佑,咁又唔會
作個譬如:憎人和尚守戒律,但有D憎人和尚係半出家,未必守足戒律,但其實一樣
因色即是空,空即是色
最重要係一夥尊敬既心,如果明知亦要去犯
其實已經係一種罪,而犯呢個罪係個人
而唔係尊牌
就算另一個人接手,都唔會關事,因係另一個個體
*純個人理解,冇實質理據支持,唔好介意

評分

查看全部評分

ChrisChow@FB 發表於 22-6-2014 12:30
點解帶佛牌會有禁忌??係對"佛牌"既尊敬??不是,
其實係對佛祖,神靈,製造及加持既師傅既尊重,
就我個人理解 ...

明白,唔該曬師兄
今次真係獲益良多
LEVIS 發表於 20-6-2014 19:42
呢個商場 已是黑點  但仲好多人中

請師兄PM是邊个商埸,謝謝

已知道了(☆_☆)師兄不用pm了。
若是泰人戴牌的心德,念力最重要。
頭像被屏蔽
hong 發表於 23-6-2014 00:47
若是泰人戴牌的心德,念力最重要。

香港人帶牌  口碑最緊要  
lwh719 發表於 21-6-2014 10:18
果個商場6 7 間起碼 4間有陰牌有玩具牌

黑色環境小店係講佢間野裝修到黑蚊蚊 ...

我知邊間la,禁岩係ig見到,D相真係好黑
頭像被屏蔽
mingxp 發表於 26-6-2014 09:41
我知邊間la,禁岩係ig見到,D相真係好黑

我經過2次  都無意欲 睇
學習了