新會員登記
搜索
樓主: hook282000

[分享] 泰國三大驗牌公司,大測試(一)!!!

火... [複製鏈接]
頭像被屏蔽
hook282000 發表於 20-6-2014 22:28
都係有人"新地唔好"我先會做一次比大家睇。

支持權師兄
希望大家明白。出此POS的用意
hook282000 發表於 20-6-2014 22:26
如果係用錢買得到,而又唔洗驗既話,我就唔洗買咁多書嚟睇住啲資料寫返落張FORM到啦!!!!!!

好多人都認為錢可以解決一切{:6_297:}
jimcy 發表於 20-6-2014 23:31
好多人都認為錢可以解決一切

所以咪咁多人中招囉 意為高價才有保證
其實正常價都可以有保證既
hook282000 發表於 20-6-2014 22:26
如果係用錢買得到,而又唔洗驗既話,我就唔洗買咁多書嚟睇住啲資料寫返落張FORM到啦!!!!!!

師兄又唔好咁敏感,我當然唔係講緊你,而係講出面D有鋪果幾間!
我唔想係度講多錯多喇,我只係講返我D經驗,當然有D驗牌公司係真架!(利申:唔係佛牌商)因為小弟uncle係泰國人,而且佢係泰國買賣佛牌已經超過30年,而我只不過係想分享返小小資訊比各位!
如果意見不同,我當然唔會再講咁多!
matthewgee 發表於 21-6-2014 00:07
我唔想係度講多錯多喇,我只係講返我D經驗,當然有D驗牌公司係真架!(利申:唔係佛牌商)因為小弟uncle係泰國人, ...

Unite係一個為保障各牌友的平台,師兄如果知道實情不妨分享,或者你的資訊可以幫到大家
亞特蘭提斯 發表於 20-6-2014 23:54
所以咪咁多人中招囉 意為高價才有保證
其實正常價都可以有保證既

是咁的 提外話一個關於 以為高價才有保證 既低能說法

上左報紙 , 幾年前 有條友係網拍買iphone,個網拍iphone同apple市價差不多
4000幾左右 , 條友見個價位同apple原公司出差吾多,就拍左落黎 , 友人曾叫佢
去旺角水貨到買重好啦 , 條友仔吾信 , 以4000幾蚊網拍左部 apple iphone ,
送黎既 , 真係黎左個apple , 食得果種 , 最正係比人咬左淡既
價高吾一定真貨
佛 本身無價,價係人定
同一面牌兩個地方  ''價位''  可以天同地比
佛牌 本身價值在於由龍婆親手加拎開光,為善信保平安,生活安好
眾師兄係Unite結緣出去既佛牌,''價位''都吾高架 , 吾通就係流野?
師兄結緣出去既,只係著略收番少少車馬費,無抄高個價
吾通師兄200蚊結緣個牌比我地 , 出邊供金要800 , 咁我地就放流野 ,
出邊就放真野?

保證卡除左用錢買,我聽閒過有間佛牌店,玩到自己印tim

希望今次行動可以了解更多,感謝所有師兄

我同意上面師兄所講架野!不過只能夠用於新牌,同一D唔遠架廟!如果你去一間廟要零晨搭車,來回18個鐘(泰國出名塞車)當你請個牌$500,出面全世界都賣緊1千2,你會唔會700賣比人?同埋一個牌出面連泰國都賣緊幾千,而廟係唔會再出現,但係佢賣緊幾百但係有真佛卡喎!你會點睇?當然而家D泰國牌商有一D新方法,個牌係真,不過裂左,佢會拎去搵人補返,當然唔係拎去廟,係系出面搵人補返!一樣拎到大家所講架真佛卡!
另外係我uncle得知,係泰國有D大型牌商會比錢驗牌公司,通常一個牌約500匹,而佢地每次約驗300-400個牌,大家估下當中D利潤,泰國比中國更貪污!
matthewgee 發表於 21-6-2014 00:07
我唔想係度講多錯多喇,我只係講返我D經驗,當然有D驗牌公司係真架!(利申:唔係佛牌商)因為小弟uncle係泰國人, ...

咁想請問邊間真?邊間假?
大家交流下