新會員登記
搜索
樓主: LEVIS

[分享] 各位熱心師兄請進一進

頭像被屏蔽

我相信UNITE 吾係想 限制大家捐幾多  都係想大家 由心而發
但係係現在 香港呢個社會既指數  捐50 同捐100 分別在那?
但如果對受惠人 既意義 就會甚大  

評分

查看全部評分

完全講中我既感受,不過一切隨緣啦
亞特蘭提斯 發表於 16-6-2014 16:05
老實說 我一直想說這個問題 但無奈我是義買者 不放便說這個 非常感謝樓主說出我一直想說的話! ...

x2
我就係發現呢個慈善區已某程度被誤認為係買賣區來出價,但無奈,呢情況係唔可能完全解決到,我唯有做嘅,就係感受到邊個師兄係無私心嘅捐獻,我一定有好野會比佢地,我諗家下都有部分人已感受到驚喜了吧
tomy927 發表於 16-6-2014 17:30
我就係發現呢個慈善區已某程度被誤認為係買賣區來出價,但無奈,呢情況係唔可能完全解決到,我唯有做嘅,就 ...

我感受到你既驚喜
唔怕喇,集腋成裘嘛,一個帖能募捐到 50, 兩個帖加埋就有 100。我亦有見好多師兄哩頭在慈善板區投得個牌,果頭已經將個牌再出慈善帖募捐了。這樣便已經變前 50 加後 50,又募捐多 100 喇。

有個現象好得意的。就是好多師兄一少少,一少少咁募捐,慢慢葛成慈悲心,之後,又會自自然然將啲牌攞出嚟募捐架。

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
我就係發現呢個慈善區已某程度被誤認為係買賣區來出價,但無奈,呢情況係唔可能完全解決到,我唯有做嘅,就 ...

所以我先諗 住係到分享下  睇下可吾可以 喚醒返大家 慈善個原意
頭像被屏蔽

我都想感受你既驚喜   
同意、最緊要有個做善事ga心
LKWOU@FB 發表於 16-6-2014 17:32
唔怕喇,集腋成裘嘛,一個帖能募捐到 50, 兩個帖加埋就有 100。我亦有見好多師兄哩頭在慈善板區投得個牌, ...

講得好,有時幾十蚊種嘅種子先最重要,不可輕看呢!