新會員登記
搜索
樓主: WORLD_BUDDHA

Wat Suthat 屈蘇得

謝謝分享
WORLD_BUDDHA, 小弟5 月底也去過, 入廟的右手邊上一段小樓梯就有一個 counter, 不算有太多佛牌請, 不知廟內裡還有沒有其他地方請牌?  

P.S 小弟不材, 原來這廟就是出拍勁的
piggy915 發表於 29-8-2011 20:04
WORLD_BUDDHA, 小弟5 月底也去過, 入廟的右手邊上一段小樓梯就有一個 counter, 不算有太多佛牌請, 不知廟內 ...

O..piggy915..入廟的右手邊上一段小樓梯就有一個counter, ..呢個係"售票處"而唔係"供請處"{:6_319:}..梗係唔多牌請啦...

再補上兩幅廟內"供請處"相片, 請按圖索驥....
Bkk A,9-05 050.jpg

Bkk A,9-05 052.jpg
Oh...  小弟近日感冒上身, 月中去一次泰國請尊拍勁護一下健康
不妨一試呀~
WORLD_BUDDHA 發表於 28-8-2011 00:13
師兄不用客氣,我懂的一定樂於解答
其實在曼谷內的各間寺廟, 在非繁忙時段(上下班), 只要揮揮手 ...

屈蘇得    佛寺
{:7_354:}{:7_354:}
非常好的一家庙,非常中意庙的药师
Thanks for sharing{:6_327:}{:6_327:}