新會員登記
搜索
樓主: 東南西北

麻煩版主 ,拍賣到佛牌賣家已寄出,但我收不到.

亞特蘭提斯 發表於 1-6-2014 20:19
請問賣方能否提供郵寄證明?有否寫上回郵地址?

有填回郵地址
多謝師兄!
多謝亞特蘭提斯版主及版友意見!
其實我都試過寄本地平郵出現過以上情況,打好信封後影相比對方確認地址無誤後就寫埋自己回郵地址,然後寄出,前後二次寄本地超過一個星期,對方都話收唔到,對方都落過佢所屬既郵局問,但結果都係話無,超過一個月我都無收返有關信件,我相信對方都唔會話用依個方法............最後都係以掛號先收妥,KKK師兄,我都同佢交收過,個人認為,郵局內都有不法份子,因通常包裹要出境,多數會照X-Ray,同需要申報內裡物件,價值.....再加上平郵,沒有任何掛號可以跟到,其實我相信大家都係用心去行善(請牌),每投得一塊佛牌,其實都係幫到寺廟既一種公德,最重要依家就係搵一個雙嬴既解決辦法.....和氣生財{:4_96:}
       其實開pos都系KKK師兄提議,我相信如果我們私下提出這解決方法他都會同意.今次開POS我都想睇下其他版友有什麼方法意見,及認為大家郵寄的話都是掛號對買賣雙方都有保障.
       在此再多謝KKK師兄的諒解,及向他的無私致敬!

評分

查看全部評分

已過數太和寺戶口

評分

查看全部評分

東南西北 發表於 1-6-2014 21:12
其實開pos都系KKK師兄提議,我相信如果我們私下提出這解決方法他都會同意.今次開POS我都想睇下其他版 ...

因本人雖為版主·但買賣上與普通會員一樣·所以此事應該等大家討論·以視無私

評分

查看全部評分

{:6_327:} 非常好的處理方法
{:6_327:}讚讚
very good, 三贏局面,支持兩位既解決方案。{:6_314:}