新會員登記
搜索
樓主: buddha

四面神佛牌,祂令到我.....以及全家...唉!!!help~

homelessking 發表於 5-6-2014 23:38
樓主,其實你有牌商朋友幫你而你又信佢,咁你又何必上來問呢?你信晒佢咪得囉,答你嘅野同你認知唔同但又 ...

好的,小弟受教了~~~~~~~~~
buddha 發表於 6-6-2014 11:35
好的,文章已睇,受教受教,咁另外我想問師兄一樣野~
請問你or你地覺得古曼童是算正或是算陰??? ...

http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1

我正在這邊講解緊
buddha 發表於 6-6-2014 11:33
咁其實觀音&四面神可唔可以放埋一齊架呢???
係依個post有師兄又話得,有師兄又話唔得~
但其實佢地始終都係 ...

他們絕非同一類野!
四面神乃大梵天天主 還是六界中的一界
觀世音菩薩乃八地菩薩 已出六界
四面神雖是佛教護法之一 但絕對不應和觀世音菩薩一同供奉!
佛壇跟神壇 最好分開供奉

在南傳佛教四面神 和 觀世音菩薩 最好獨立供奉!

樓主最好都係將佛牌分翻開放·有時間就上廟問下師傅
我明白你会早出門
但如果你有帶牌就交通便利曼谷就唔会塞車了

評分

查看全部評分

RickyLam@FB 發表於 6-6-2014 13:01
但如果你有帶牌就交通便利曼谷就唔会塞車了

凡事都要以正確的心態去看待·唔係下下都關佛牌事
惡運不斷 相信是樓主 相信外道邪信 而感招回來的
記得三皈依時 其中一段誓言時
皈依佛竟,永不皈依一切外道
皈依法竟,永不信受外道法教
皈依僧竟,聽受教誨,永不隨順外道言教

深信正法 不接受外道邪見 才可永離惡運!
進來多了解一下{:7_360:}

saeboy = buddha
哦! 原來你就係那個無佛論者!

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=29464&extra=page%3D1
你果然比我地建壇版友 @el8840696 估中 走去正心拜陰論!