新會員登記
搜索
樓主: buddha

四面神佛牌,祂令到我.....以及全家...唉!!!help~

比一個唔知乜阿贊去加持一D正廟牌已經錯。另四面神同觀音菩薩無錯都係佛教。但一個係南傳佛教。一個係漢傳佛教你又點解要將兩個放埋一起?
師兄,你依家係咪對個牌有所懷疑,係就簡單

最簡單嘅處理方法如下:

1.來自何方,歸於何方.

2.去廟問有道行嘅和尚(唔建議問鋪頭)

唔了解,查唔到師傅資料唔緊要,最重要攪清楚個牌有冇問題

評分

查看全部評分

同樣一尊聖物,不同的人使用,可能效果會不同,因為影響因素眾多,比如用者是否真的相信井虔誠供奉,比如如用者是否經常唸經持咒,重要的影響因素

就是用者本身的因果和緣份

第一唔好咩都奶塊牌先 ,
第二覺得牌有問題 香港有四間泰國寺 可以去問師父意見,

帶左牌不代表一帆風順 , 有咩事即話塊牌有問題會唔會言之過早呢 ,
你要咁講很好多可能性 , 外面係神/佛相 ,  唔代表入面都係(正如好多供陰人士以假亂真) . 所以都係要搞清楚再作定論吧

評分

查看全部評分

連考試差啲遲到或塞車你都要話做乜塊牌唔幫你, 不如早啲休息早啲起身啦

評分

查看全部評分

kkk 發表於 6-6-2014 00:22
比一個唔知乜阿贊去加持一D正廟牌已經錯。另四面神同觀音菩薩無錯都係佛教。但一個係南傳佛教。一個係漢傳 ...

咁其實觀音&四面神可唔可以放埋一齊架呢???
係依個post有師兄又話得,有師兄又話唔得~
但其實佢地始終都係同一樣野,都係保護佛祖既,都係存在係同一個空間既~
而且有好多佛店都係眾神諸神都係放埋一起架啦!!!
RickyLam@FB 發表於 6-6-2014 02:26
連考試差啲遲到或塞車你都要話做乜塊牌唔幫你, 不如早啲休息早啲起身啦

sorry,我無講得詳細,我全部都預早哂一個鐘出門口的!!!
亞特蘭提斯 發表於 5-6-2014 23:03
http://www.unitehk.com/forum.php ... 9677&extra=page%3D1

大部分小朋友都比邪惡台洗腦 請先讀我這文章 ...

好的,文章已睇,受教受教,咁另外我想問師兄一樣野~
請問你or你地覺得古曼童是算正或是算陰???
buddha 發表於 6-6-2014 11:33
咁其實觀音&四面神可唔可以放埋一齊架呢???
係依個post有師兄又話得,有師兄又話唔得~
但其實佢地始終都係 ...

我個人呢就另外放的。雖然屋企人有供觀音。但我自己D泰國牌係另外放開。師兄你都係攞埋快塊牌上廟穩師傅睇睇