新會員登記
搜索
查看: 3239|回復: 43

[求教] 設壇問題 (急)

頭像被屏蔽
小弟想設個壇 供尊亞贊多像
但因為地方不大所以 只能容納1個細小空間
問題1 : 先說說 地形 : 在一個鞋柜上面 左邊是正門 面向1間已無人睡的房已變雜物房 咁樣OK嗎?
問題2 : 我想買1個膠柜當神壇 面積如下 : 高27CM . 闊25CM . 深35CM ,而尊亞贊多 高約14CM 如果我想在後面 貼符布  塊布要比阿贊多細定 在高27CM . 闊25CM 內便可?
鞋櫃上面絕對不可以!!
絕對不可以!
頭像被屏蔽
咁我又要再諗過位  {:7_363:}
頭像被屏蔽

師兄 想問下 有無話吾可以面向什麼? 或者吾可以在什麼柜之上?  
LEVIS 發表於 29-5-2014 11:48
師兄 想問下 有無話吾可以面向什麼? 或者吾可以在什麼柜之上?

面對 背向 上面 下面 污濁的東西
師兄可以到深水步 , 有D可以自訂尺寸既小櫃
有木 , 有膠 可以選擇 而且價錢都好平
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 29-5-2014 11:58
面對 背向 上面 下面 污濁的東西

明白  謝謝  
頭像被屏蔽
lwh719 發表於 29-5-2014 12:02
師兄可以到深水步 , 有D可以自訂尺寸既小櫃
有木 , 有膠 可以選擇 而且價錢都好平 ...

師兄在那個位?  但我都要今晚回家再度下 擺咩位先
LEVIS 發表於 29-5-2014 12:04
師兄在那個位?  但我都要今晚回家再度下 擺咩位先

記錯左 深水步係可以買到自製小木櫃既材料

如果你想你度完尺寸 , 去到叫師父幫你整既話
沙田果邊有幾間大木行 , 有師父會跟住你比佢既尺黎幫你整
另外 廣東道尾 近太子果邊都有

不過小弟建議去深水步到買木板 , 因為價錢都真係幾平 , 番屋企自己整