新會員登記
搜索
查看: 2512|回復: 21

受不了

唔知係唔係前世作惡, 今世受罪
一日比一日黑
生意進入冰河, 之前做嘢收唔足錢
銀行追數, 業主追租
尋晚通頂做出嚟嘅嘢比唔關事嘅舊客唱
望住尊澤度金好似好惡望住我, 唔通我罪業咁深重
自問冇害人, 我只想努力工作父母唔駛擔心我

真難受...

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
師兄 每人都有低潮期 你有 我都大 好多人都有
只係睇下你點睇...
我都低過 我只想講 我明白你
你試下 再積極一點面對
試下義工 嘗試下 吾好理現在既處景  試下用行動去幫下人 (不是捐$ ) 而係睇下有咩可以幫到長者其他有需要幫既人   幫完再感受下個世界
第2日可能會好
頭像被屏蔽
這年頭,不僅是老細的,還是打工,都是難做的
慢慢來啦

師兄,千萬唔好沮喪,呢個係過渡期,好快就會好

趁星期六,日有時間就去大嶼山拜吓佛,行個大運,之後就事事順暢了
其實失敗係常事, 不過身邊嘅人對我嘅祈望我亦都唔想令佢地失望
最近我搵咗啲某位專幫底下層嘅議員
反正冇生意等佢地可以安排啲有需要嘅家庭嚟我公司用下啲產品服務, 比啲小朋友玩下
開開心心攞返禮物走
本來仲有幫一啲流浪動物嘅會安排籌款, 啲客用原來比我公司舊錢捐出, 我呢面就一分都唔收
但最近公司啲人走曬, 我一個人都做唔到咁多, 心感抱歉
我們都是活在當下!只要做好今天的事,明天的事老天自有安排!
船到橋頭自然直!!加油!
RickyLam@FB 發表於 28-5-2014 17:11
其實失敗係常事, 不過身邊嘅人對我嘅祈望我亦都唔想令佢地失望
最近我搵咗啲某位專幫底下層嘅議員
反正冇生 ...

捱得過低潮 先有力上到去高峰
關關難過關關過
師兄加油!支持你(^o^)/
師兄,多放生!