新會員登記
搜索
查看: 7154|回復: 57

[刺符] 有無師兄可以分享下剌符?

頭像被屏蔽
我有點心郁想剌符
但又好似 好多禁忌....
同埋邊1位師傅刺符 法力較強?
同埋 刺符同貼金  貼金係咪穩陣d呢?
支持樓主,我都想知
我也有興趣,但要守戒。
其中一戒係不得講粗口
自問講粗口我有,但絕少問候別人母親.....
但一講就會破法
頭像被屏蔽
mike1582 發表於 26-5-2014 15:42
我也有興趣,但要守戒。
其中一戒係不得講粗口
自問講粗口我有,但絕少問候別人母親.....

我聽幾個版本
但終合過 : (吾可以吐口水 去馬筒/ 尿兜 , 吾好食楊土 , 吾好比女性踩到 個符,吾好飲醉酒) <----每個版本都有
2, 有d話吾可以係女性衣物底走過
3, 有d 又話 吾可以比女性用品擲到
仲有都是共通既都是 吾可以咒罵自己/別人父母
以上我都有聽過,我都有問過D佛店。
同師兄樓上講的相近。
仲有D 話唔坐得係某D樹/木制的椅子

假如要剌符
我應該會剌 五條經文 較正法
另外師兄講的貼金
我所知,係開運/增運 之用

剌符 就保平安 開運,趕小人 避險等都有
頭像被屏蔽
mike1582 發表於 26-5-2014 16:02
另外師兄講的貼金
我所知,係開運/增運 之用

係呀
但說話都大同小異
想有d 刺左既師兄可以分享下  
想知道 在香港生活易吾易破法....
因為香港多高樓大夏
d人都會在屋外曬衫 果d 行過又算不算?
話如果自己屋企人既衫行過吾算
但如果在屋內 是同居蜜友d 衫下行過又算不算破左??
頭像被屏蔽
LEVIS 發表於 26-5-2014 16:12
係呀
但說話都大同小異
想有d 刺左既師兄可以分享下  

真係好可惜,我係刺無色,無得分享俾你睇

不過講起刺符禁忌,真係唔同師父唔同禁忌,幫我刺嗰位師傅就主要三條
1. 唔可以吐口水落廁所或地下,街邊垃圾桶都唔得
2. 孝順父母,唔可以鬧自己或別人父母
3. 儘量避免食鰻魚,鱔,蛇之類嘅動物

所以你地講嗰D禁忌我都有聽過,不過我唔理咁多,淨係遵守我師傅D禁忌就算,老實講,守晒全部禁忌根本無可能,不如唔刺
頭像被屏蔽
homelessking 發表於 26-5-2014 16:31
真係好可惜,我係刺無色,無得分享俾你睇

不過講起刺符禁忌,真係唔同師父唔同禁忌,幫我刺嗰位師傅就主 ...

你果3個 禁忌 我一向都無做  
請問你是刺什麼?  同那個師傅刺的?
頭像被屏蔽
講起刺符大師,全泰No.1嘅係阿贊燙,佢好型,係佢幫你諗啱你嘅圖案而唔係你揀,本來我有諗過今年去搵佢刺,不過好可惜,啱啱走咗

我刺咗個幾種符混合加埋一齊嘅圖案,比較全能, 其實想刺符搵師傅真係要小心,有真有假,最穩陣去屈斑柏搵龍婆刺