新會員登記
搜索
樓主: LEVIS

[分享] 新手帶牌小小心得

頭像被屏蔽
RoyT 發表於 24-5-2014 12:56
多謝師兄分享,太多人有走捷徑心態...

捷徑多數都是 有危險.....
回報高  風險高....  但係 好多情況  風險高 都吾一定有回報....
學習放下中(Ω_Ω)多謝師兄分享
同意師兄所講
多謝分享{:6_327:}
講得太好了!
師兄有緣接觸佛牌 記得一步步接觸佛理 佛牌只是一個渠道 真是幫到你的是佛法哦
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 30-5-2014 00:31
師兄有緣接觸佛牌 記得一步步接觸佛理 佛牌只是一個渠道 真是幫到你的是佛法哦 ...

都是過來人心得 我都沉過 低潮過  灰過
呢到應該有不小師兄見過我所說的黑仔 亦都有師兄私下 對我支持 都有點醒我既執著
想用自己經歷過既所謂黑暗期,執著期 向d 迷途緊既師兄給一個方向
盡點力分享多點心得 大家燈火相傳
有師兄都問過1個問題有大師問佢何謂佛.... 我們都在努力找答案中....
LEVIS 發表於 30-5-2014 01:05
都是過來人心得 我都沉過 低潮過  灰過
呢到應該有不小師兄見過我所說的黑仔 亦都有師兄私下 對我支持 都 ...

人人階可成佛 一切無我 無人 無眾生 無壽者
發出離心->證羅漢道->發菩薩心->證菩薩道->再修成佛
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 30-5-2014 10:36
人人階可成佛 一切無我 無人 無眾生 無壽者
發出離心->證羅漢道->發菩薩心->證菩薩道->再修成佛 ...

多謝 師兄指點
有左點曙光
通左D 仲有D要再參詳
師兄講得好岩牙