新會員登記
搜索
樓主: dad.issue.hkg

[求教] 灣仔 點去太和寺同 元朗 大棠寺? 同一日去哂兩間, 應該點搭?

dad.issue.hkg 發表於 22-5-2014 22:02
法身寺 比左 兩款 包好的 " 朗步術" 牌我, 有哂泰文 單張仔,
我問 佢地職員邊到 廟拎, 佢用泰文講左一間 ...

剛接觸南傳佛教?你又知乜係天眼?天眼係做乜你又知?你真係想你爸爸早日遠離小姐的·你就應該做多D善事迴響等佢早日脫離·而唔係喺度質疑師傅等問題
頭像被屏蔽
kkk 發表於 23-5-2014 13:44
剛接觸南傳佛教?你又知乜係天眼?天眼係做乜你又知?你真係想你爸爸早日遠離小姐的·你就應該做多D善事 ...

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

師兄
首先你要知道佛寺唔係比你"拎"佛牌,
寺廟出佛牌結緣比善信既有好多原因
除左係因為師父既善心,希望善信能夠平安 ,
籌捐建寺,日常寺廟開支,以及讓善信能夠積功德

你話太和寺接線生話無哂佛牌 係咪真 係咪呃人
你要明白一點 , 佛牌唔係老馮要結緣佛牌比你 , 佛寺無欠你
首先希望你學識尊重 ,

好啦 你話爸爸疑似被一個大陸雞用邪術 , 當係真 , 你可以請教師父意見

師父有神通有天眼又如何?你以為師父會用神通幫你解決呢件事?
但你要清楚明白一樣野 , 欲知前世因,今生受的是 ,

因果唔係單靠一個佛牌或者師父就可以幫你 , 以及你爸爸都要去修 ,

如果拎佛牌就可以解決因果 , 今時今日你就唔會係到煩惱緊呢D問題

好啦 你搵神功 / 阿贊等幫你...當解左個降又好咩都好 , 你以為咁就無事?

評分

查看全部評分

dad.issue.hkg 發表於 22-5-2014 22:02
法身寺 比左 兩款 包好的 " 朗步術" 牌我, 有哂泰文 單張仔,
我問 佢地職員邊到 廟拎, 佢用泰文講左一間 ...

一. 你都幾好笑 去人地間佛堂/道場攞完牌 仲問人地D牌既來源 你去買野會唔會問人貨源? 宜家免費同你結緣仲問埋呢D問題 基本專重都唔識

二. 你唔信呢個佛堂/道場 仲咩上去攞人佛牌 你話初接觸 你又識去攞佛牌 你都幾醒

三. 所有僧侶都需要專重 不論有否神通

評分

查看全部評分

亞特蘭提斯 發表於 23-5-2014 16:44
一. 你都幾好笑 去人地間佛堂/道場攞完牌 仲問人地D牌既來源 你去買野會唔會問人貨源? 宜家免費同你結緣 ...

認同師兄,佛堂出於善心,你就當理想當然,呢個世界沒有免費午飯,多行積善必有回報
頭像被屏蔽
一. 你都幾好笑 去人地間佛堂/道場攞完牌 仲問人地D牌既來源 你去買野會唔會問人貨源? 宜家免費同你結緣 ...

請真我都是 剛剛先知 有D 寺會比結緣牌.....
我帶左 大半年呢個令月先知HAHA
TymanTamyiu@FB 發表於 23-5-2014 17:57
認同師兄,佛堂出於善心,你就當理想當然,呢個世界沒有免費午飯,多行積善必有回報 ...

唔係得罪講句 d思想錯晒
帶個佛牌就想解降
拎個佛牌就想老豆同個「大陸雞」分手

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
今日聽到有朋友話 佢聽過人講
馬來西亞 解如果中左耳後會有粒紅點
吾知真吾真 同埋 其他國家既解法吾知一吾一樣了   

其實我唔覺 問人地係邊到拎牌 就叫唔尊重, 我有禮貌地問,

同埋 我無話我唔信法身寺, 只不過係有師兄回覆 話寺廟既都未必真姐
頭像被屏蔽

阿大佬呀,你有無攪錯呀,你來只想去拎牌
你這心態就係貪啦,係都要強求
又吾願附出,這裡的慈善拍賣區同新牌區的佛牌好貴嗎
你這樣的心態,比你R到牌都無用