新會員登記
搜索
樓主: dad.issue.hkg

[求教] 灣仔 點去太和寺同 元朗 大棠寺? 同一日去哂兩間, 應該點搭?

dad.issue.hkg 發表於 22-5-2014 01:20
請問點供師傅?

我以為我同佢詳說屋企咩事, 佢見有需要就會比 ??

比左你又點? 宜家係你屋企人有事 你屋企人會帶咩

你既口吻好似講到師傅貪你d供品先比佛牌你 我唔知你個心係咪真係咁想 但我覺得你攞佛牌既心態好有問題
亞特蘭提斯 發表於 22-5-2014 10:37
比左你又點? 宜家係你屋企人有事 你屋企人會帶咩

你既口吻好似講到師傅貪你d供品先比佛牌你 我唔知你 ...

我就係覺得奇怪, "供師傅, 就有機會結緣"?

我無心冒犯, 岩岩接觸佛教, 如有得罪, 請多多包涵~~

佢唔肯帶, 我咪掛係佢鋪頭位...(我爸經常留係鋪頭到 凌晨...)
頭像被屏蔽
dad.issue.hkg 發表於 22-5-2014 10:51
我就係覺得奇怪, "供師傅, 就有機會結緣"?

我無心冒犯, 岩岩接觸佛教, 如有得罪, 請多多包涵~~

其實我想問  樓主你係想參拜 定 去R佛牌?   
如果參拜 人地有無牌你都會去
如果R牌 點解吾去慈拍 做慈事之餘又有牌帶
如果想請牌既 呢到有慈拍,新牌拍,新牌供請,老牌拍賣,老牌供請
或者香港都好多商店
再吾係自己飛去泰國跑廟

吾一定要香港廟搵牌

供師傅只係對師傅一點心意
你當佢為世人 祝福 而你自己又做吾到 出家為僧 既支持心意
但千其吾好諗住 供下師傅 / 去廟捐下 $ / 同師傅傾下計 就諗住有牌拎
如果個牌同你有緣  隨街見到師傅  師傅都會送比你
此事我有聽說過
行行下街 有個師傅送左個牌比佢  

評分

查看全部評分

LEVIS 發表於 22-5-2014 11:34
其實我想問  樓主你係想參拜 定 去R佛牌?   
如果參拜 人地有無牌你都會去
如果R牌 點解吾去慈 ...

我想要正當廟宇拎
回復 贊好 0 反對 1

頭像被屏蔽

1.請問你係咪真係有咁既需要?
2. 太和寺 都係1間 廟佢地師傅應該無自己整佛牌 佢地比你既都可能係佢地在泰國之前拎左d或者d人 吾要 交左比師傅
3.事實師傅不會比陰牌你 但佢都未必識得分晒咁多牌真定假.... 都有機會得到假野.....
如果真係有心帶牌 都係果句 搵面岩眼緣啦
如果有能力就自己去泰國走一轉
如果能力不足平平地 慈善拍賣都有好多牌供選擇  除非你不相信呢到d 師兄我不敢說 100%無人賣假野   但找些有信譽既師兄 信心大好多

LEVIS 發表於 22-5-2014 17:03
1.請問你係咪真係有咁既需要?
2. 太和寺 都係1間 廟佢地師傅應該無自己整佛牌 佢地比你既都可能係佢地在泰 ...

法身寺 比左 兩款 包好的 " 朗步術" 牌我, 有哂泰文 單張仔,
我問 佢地職員邊到 廟拎, 佢用泰文講左一間近曼谷既廟 我聽,
我諗係 正當佛牌?

太和寺同 大棠寺有無人有天眼?
Q3. 請問茅山派係唔係降頭一種?
頭像被屏蔽
dad.issue.hkg 發表於 22-5-2014 22:02
法身寺 比左 兩款 包好的 " 朗步術" 牌我, 有哂泰文 單張仔,
我問 佢地職員邊到 廟拎, 佢用泰文講左一間 ...

太和寺比你?
如果佢地比你 都是正的
LEVIS 發表於 23-5-2014 10:30
太和寺比你?
如果佢地比你 都是正的

是灣仔法身寺
頭像被屏蔽

佢比得你既都應該是正可以放心