新會員登記
搜索
樓主: student0426

[求教] 我想問學生可以帶咩佛牌??

student0426 發表於 20-5-2014 23:30
崇笛係唔係有分幾種

崇笛最先係 3層崇笛 代表天地人三界 ,
而家有D出到係 5 , 7 , 9 , 12 層 都有
lwh719 發表於 20-5-2014 23:35
崇笛最先係 3層崇笛 代表天地人三界 ,
而家有D出到係 5 , 7 , 9 , 12 層 都有 ...

邊種好?我依加可以點求
我看見必打的品相很靚很合眼緣。
假如,想供請必打,各師兄有沒什麼意見?
mike1582 發表於 20-5-2014 23:41
我看見必打的品相很靚很合眼緣。
假如,想供請必打,各師兄有沒什麼意見?
...

龍婆冠必打..供金平實
鼓勵新手先爬文,對佛牌有了最初步認識先再去選擇適合自己既佛牌
咩叫供請?
student0426 發表於 20-5-2014 23:37
邊種好?我依加可以點求

1. 香港佛店 ,
    款式多 , 基本上佢地咩都有
    小心有假 , 小心Hardsell , 搵有經驗師兄陪同較好。

2. 捐牌
    有d廟要修築 有d師兄會幫手捐錢 , 佢地可能會讓出自己既牌 , 黎收習捐款到廟。
    有d師兄讓出佛牌時,會請你自行捐錢到任何 / 指定 慈善機構 。

3. 到泰國各廟供請,供請完又可以搵龍婆加持開光。

4. 本討論區有新牌區 http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=52
                      徵求區 http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=90

慢慢睇睇搵到寶

評分

查看全部評分

回復 贊好 1 反對 0

我看中了 祟笛 可以點入手

佛牌吾叫買 , 叫供請
供請神 供請佛牌

佛 神 吾到你比錢就買到佢
lwh719 發表於 20-5-2014 23:46
佛牌吾叫買 , 叫供請
供請神 供請佛牌

祟笛有咁多種要邊款好