新會員登記
搜索
樓主: HuenLeo@FB

[求教] 非常擔心!懷疑被騙,請幫幫忙

如果真係覺得有問題 上寺搵師父吧
係最怕有d唔知咩人係個蝴蝶牌度加左d料,做左手腳就麻煩

拎個牌上太和問下大師父啦
非常感謝各位幫忙,

其實是這樣的,

我朋友一家以前非常倒晦加窮,

後來一次機緣下買了佛牌,

自此一家人一帆風順,脫窮根了,

說回我自己,

我以前和家人住在公屋,自我阿媽死後,當年我得小學5年級,

自那時開始,就每晚都夢見很多不同"朋友"來找我,

跟我談話又有,和我一起去玩,吃飯,當然,還有壓床等可怕的事,

一捱就捱左十幾年..好慘...完全沒好日子過..

好辛苦有人幫忙下才像逃走咁搬出來..

但當時選擇了長洲...

我搬入去時裝了黃埔觀音廟開光的觀音像和地主.

現在第3年,感覺越住越差,

最近我是感覺到這間屋本身是有點問題的,

我找個些師父做過d法事,但只能維持一天我是由夜晚一覺睡醒到天亮,

之後又變回半夜準時2時幾驚醒,

但都沒夢見過黑影,

我個朋友說我家應該是有東西在,

而害怕那佛牌,所以報夢叫我起身把佛牌拿走這樣

還有,

今年初一超慘..

我那晚突然胃痛..吃藥無法止到痛,

所以早左睡覺,

在我旁邊的單位一直沒人回來居住,一回來住一晚就走,但個晚全屋的燈會長開不熄...

那晚上我夢見自己起床,看到窗口已天亮,去完廁所出到來看到天還是暗...

我看著對面單位,看到對面燈還開著,然後我去大廳,看到大鐘逆時針地行走,

我很驚去神櫃前求神,

一抬頭就看到神櫃裡所有東西都爛了生秀,花還枯了...

是觀音和地主都是這樣..

然後我驚醒了..當時接近天亮..

自那次起,所有東西急轉直下,

事業,感情,家人皆變得異常地差....

直至現在...
HuenLeo@FB 發表於 17-5-2014 18:21
還有,

今年初一超慘..

咁就建議師兄連埋個牌一起上寺比師傅睇睇
頭像被屏蔽
入伙時有冇拜五角等基本手續 ?
屋是自己嘅, 咪找師傅"封屋",
租嘅也可做, 睇妳捨唔捨得用錢,
加上可能係自己d恕親債主, 只好
用較溫和手段處理(佛教方式).
有圖有真相 !
{:7_351:}{:7_351:}
做点善事回向给债主。
似乎找師傅看看屋企比較重要