新會員登記
搜索
樓主: pga111

LINE 騙案 , 請小心

goronfan 發表於 16-5-2014 11:19
我上次中左招啦, D FD係咁打黎笑我........

你係點中招呀? 講嚟聽下
hook282000 發表於 16-5-2014 11:25

個LINE唔知點解俾人HACK左......係咁SD MSG出黎, 話我唔見左個電話, 叫D FD俾返D電話號碼我, 又叫我D FD借錢, 買點數卡咁, 最慘嗰時我睇緊戲, 覆唔到D FD, 佢地係咁打黎問我做乜咁唔掂..........頂, 解釋完一輪又俾佢地笑.........最驚佢SD 俾D版友, 以為我係編徒
hook282000 發表於 16-5-2014 11:25

我有位同事差D中招,個朋友電話比人HACK左,用另外大陸電話再用佢個名周圍SEND MESSAGE 比D朋友叫佢地幫手買點數咭
咁可以點預防吖?
goronfan 發表於 16-5-2014 11:32
個LINE唔知點解俾人HACK左......係咁SD MSG出黎, 話我唔見左個電話, 叫D FD俾返D電話號碼我, 又叫我D FD ...

咁又係呀,到時就真係有理說不清
Rajini 發表於 16-5-2014 11:40
我有位同事差D中招,個朋友電話比人HACK左,用另外大陸電話再用佢個名周圍SEND MESSAGE 比D朋友叫佢地幫手 ...

早排我部電腦都比人HACK咗,唔知佢攪過啲乜。
我初時都唔知,就係登入UNITE既時候,成日話我喺中國同香港異常登入,我明明喺泰國呀嘛!
之後先知比人HACK咗
hook282000 發表於 16-5-2014 12:28
我初時都唔知,就係登入UNITE既時候,成日話我喺中國同香港 ...

咁大鑊 , 最終有冇咩事發生  ???
點解最近多蒲返出黎 我之前聽過有FD真係買左
頭像被屏蔽
hook282000 發表於 16-5-2014 12:28
我初時都唔知,就係登入UNITE既時候,成日話我喺中國同香港 ...

權兄係咪睇得多奇怪嘅網站中咗毒自己唔知?haha {:6_338:}
帶佢遊花園