新會員登記
搜索
查看: 3226|回復: 19

[其他/冠蘭] 其實佛牌係咪一定要外露出黎,先發揮到最大作用呢?

首先我表明我只係如實轉述呢件事,而事主亦沒有需要呃我既因素:
有一的士朋友(以前撈黑既), 佢行新界區的士,已一段長時間亦很熟路;有一晚有個熟客call 佢車,係d圍村既地方(佢本身好熟路,亦去過接呢個客幾次); 佢轉左好耐都揾唔到個客,但佢自己知係到左個位置附近;之後佢個客call 佢問點解咁耐都未到,但就見到有架的士係咁係外圍轉圈,問係咪佢黎?個時的士朋友就係衫入面拎個佛牌出黎,之後轉左兩個轉就見到個客;佢接左個客一路都無出聲,直到去到機場先同個客講件事,佢話呢世人都未試過咁驚!!
我聽完有有呢個問題啦,佛牌係咪一定要外露出黎,我發揮到最大作用呢??
各師兄師姊,我唔敢評論事件真假,但我真的只如實所聽轉述出黎。。
唔關事啦,心理作用姐~
因自己係初哥,所以會有好多呢d 咁既問題,多謝指點
未聽過有外露先又功效。平時戴都喺衫入邊的了
我個人認為無關係,外露佛牌時心裡信念一定強左,這點才是關鍵

評分

查看全部評分

Rajini 發表於 9-5-2014 10:50
我個人認為無關係,外露佛牌時心裡信念一定強左,這點才是關鍵

咁又係喎,多謝指點。。
我平時都係喺衫入面,應該唔關放喺入面定出面事嘅,都係方便自己
never heard of it wor
四面同泽度金佩戴外露外。其他佛牌我都带系3入面
私都覺得唔關事, 只係天氣熱大汗先會外露佛牌 {:7_350:}