新會員登記
搜索
樓主: mingxp

龍婆孔(2555??)古曼,求助XD

我只可以話唔似係龍婆孔做既古曼童{:7_365:}
不過點都好, 對佢地好D
做多D善事迴向俾佢{:7_347:}
至於小朋友既名...
都係爸爸自己改啦... 係你既仔仔黎架嗎 {:7_361:}
天上人間 發表於 28-4-2014 02:07
我只可以話唔似係龍婆孔做既古曼童

原來係咪,所以師兄才問我是否肯定係龍婆孔...多謝各師兄关心:$
我上google search「龍婆孔古曼童」,佢第一個結果就有我呢尊la~~
我買間鋪有成7、8個金色,兩個黑色,但我見黑色好似令D,就揀左黑色啦
師兄,想問下如果真係龍婆孔,係咪不是邪野,可以方心去供?
天上人間 發表於 28-4-2014 02:16
至於小朋友既名...
都係爸爸自己改啦... 係你既仔仔黎架嗎

收到,我會做多D善事好好對仔仔{:7_364:}
仔仔名我諗到叫「善財」,因為佢拎住錢袋仔,我諗起善財童子
希望佢好似善財童子咁乖,努力參學;亦幫我好好理財啦
mingxp 發表於 28-4-2014 02:19
原來係咪,所以師兄才問我是否肯定係龍婆孔...多謝各師兄关心
我上google search「龍婆孔古曼童」,佢第 ...

清楚就好了, 可能真係太新未有太多資料
放心龍婆孔大師係一個很好的師傅
請好好保存同對待你的"善財"仔仔 {:7_361:}

你都有答案仲上嚟問乜?
kkk 發表於 28-4-2014 09:43
你都有答案仲上嚟問乜?

我問完,諗諗下至諗到個名ga
THANK YOU 師兄
mingxp 發表於 28-4-2014 11:50
我問完,諗諗下至諗到個名ga

以正確 , 正念 , 善心 , 去養 , 迴向 比你個仔仔 ,

如果你做壞事 , 做惡人 , 心術不正 , 古曼有機會跟你一齊學壞 , 始終你係佢爸爸 , 佢就跟住學你架啦。

祝師兄可同古曼一齊修正道