新會員登記
搜索
樓主: GDP

佛牌葛强大威力同影响力,唔通神都无办法打救香港人?

这个主题真没意思 不过符管很有型
小孩忍唔到大家都明白同接受, 相信問題係家長既質素
一般香港父母都會教育小孩, 經過見到洗手間就先去, 不要等到忍無可忍先去
有教養的家長會讓子女隨街大小二便嗎?
作為家長應該以身作則去教導下一代,做個好榜樣!!
身為中國人見到這幾個中國人做出這種事真係覺得可恥..
樓主有沒有睇清楚這個帖在說什麼?與佛牌有什麼關係?

我只見到一個沒有教養的家長在做出一些影響著中國人聲譽的事情

評分

查看全部評分

完全唔覺得嗰男仔係害群之馬囉!!我欣賞佢,讚揚佢,路見不平,勇於出聲!!唔好講細路仔忍唔到,唔通香港啲細路同中國啲細路構做唔同啲嘅??我就真係未見過香港細路會周圍痾囉,去旅行都一樣唔會!!做錯嘢仲要聲大大同鬧人打人,點講都唔通!!
系咪我表达唔清楚呢,定系理解能力唔够。我又无讲周街便溺系对的。只系从小孩角度去霖,哭得甘厉害,个靚仔重话BB车撞到距,唔知系几级伤残,洗唔洗截肢{:7_364:}{:7_364:}{:7_364:}
教育有很多种,但教育方法都表现左素质
本人大陆人。但系我觉得里D只能系一些无素质的大陆暴发户所做出得行为来的。看整件事情。大陆那个女人在行为上有错。但反之。香港那几个后生子又无错?唉。。这个是社会的问题
我並無歧視大陸人的成份,小童周街大小便係依件事既因,年青人出聲係依件事既果,明白嗎?
23167410 發表於 23-4-2014 10:11
本人大陆人。但系我觉得里D只能系一些无素质的大陆暴发户所做出得行为来的。看整件事情。大陆那个女人在行 ...

{:7_364:}小讲两句,唔系你要有心理准备比人闹
韋拿 發表於 23-4-2014 10:41
我並無歧視大陸人的成份,小童周街大小便係依件事既因,年青人出聲係依件事既果,明白嗎?
...

认同呢位师兄葛话,但种芝麻得个西瓜,反差有D大