新會員登記
搜索

[討論] 轉換佛牌問題?

輪流帶,睇心情,同埋第一刻諗起邊塊就帶個塊
thx for sharing
多谢师兄分享   
我個人都係建議輪住來戴,
但我發現左一樣o野,同大家分享下,
第一點請左最好帶返一排先(收藏除外)這是對佛寶的一種重視和尊重
第二點唔好日日轉,個人估計係有好多種法門,同磁牆問題,有好多時個牌未同你磁牆夾好就比你換左(重有好多師兄因而覺個個牌冇料到)
第三點唔好迷信咩牌有牌功能,其實咩牌有咩功能最主要都係睇個師父開光既法門,個牌個法相其實只係使法力事半功倍
第四點我地去廟接受師父既佛寶其實某情度上係幫助個師父修行,使其更加完滿,達到助人自助的效果

個人意見,有錯請插!
joey 發表於 19-4-2014 16:48
我個人都係建議輪住來戴,
但我發現左一樣o野,同大家分享下,
第一點請左最好帶返一排先(收藏除外)這是對佛寶 ...

師兄 我好認同你既講法. 多謝指點!
自己有不少塊,請左好耐都未帶過(自己喜歡收集),講真,如果一尊塊你帶後感覺良好,又何需成日轉。不過,為了尊重,每日上班前也會向眾佛牌合什禮拜