新會員登記
搜索
查看: 1923|回復: 14

[討論] 請問點解高僧要整自身佛牌?同佢地自己督造佛相的牌有咩力量有咩唔同?

如題,求教!
I want to know too, any c hing can tell?thx
我都想知,,,等待高手解答,,,

正如泰皇嘅牌,一樣都會有法會開光,師傅自身牌主要都係要為紀念師傅而出,而我眼中,所有正牌,唔同嘅法相都好,主要都係為配帶者帶來正面嘅能量(祝福加持力)
例如,有惡意靈界搔擾(壞嘅磁場),所有正嘅聖物(正能量),當師傅開光加持過嘅聖物(強大正能量)
當帶住喺身而生信心者,負面嘅野當然入侵唔到我地,
當然,唔同嘅正牌,有唔同嘅法門開光,會有唔同嘅助緣,
而我相信,師傅自身,等於師傅自己(生招牌),當然加持嘅時間,會比多歌錢肉緊(講笑)
總之唔好咁迷信,帶咩牌就會比到啲咩你,牌只是助緣,
帶住師傅嘅自身牌,當然係會得到師傅對自己嘅加持同祝福,而我地去到廟嘅時候,師傅念經同祝福我地,

唔通又問:師傅,你祝福我,有咩功效{:7_364:}

以上只是個人意見{:7_364:}

評分

查看全部評分

tomy927 發表於 15-4-2014 11:16
正如泰皇嘅牌,一樣都會有法會開光,師傅自身牌主要都係要為紀念師傅而出,而我眼中,所有正牌,唔同嘅法相 ...

謝謝師兄見解
頭像被屏蔽
tomy927 發表於 15-4-2014 11:16
正如泰皇嘅牌,一樣都會有法會開光,師傅自身牌主要都係要為紀念師傅而出,而我眼中,所有正牌,唔同嘅法相 ...

多謝分享,我聽人講師傅牌功效係全能,所以識得請一定請師傅自身{:6_327:}
回復 贊好 1 反對 0

我都鍾意帶自身牌 十分好!!
謝謝分享
homelessking 發表於 15-4-2014 14:31
多謝分享,我聽人講師傅牌功效係全能,所以識得請一定請師傅自身 ...

師傅牌{:6_327:}