新會員登記
搜索
查看: 2521|回復: 23

[求教] 請問有無師兄知道有咩正牌係可以帶住訓覺?

頭像被屏蔽
請問有無師兄知道有咩正牌係可以帶住訓覺?  {:7_345:}
點解要帶住黎訓呢?
是甚麼原因不可,有師兄指教嗎?
頭像被屏蔽
阿森 發表於 4-4-2014 11:11
點解要帶住黎訓呢?

因為前排女友 有屋企人過左身 早幾晚 我比野壓咁既感覺 之後佢第2日話夢到佢親人
可能真係咁岩有咁橋 但始終都驚驚地   所以想問下有無D可以帶住訓
我果時都試過有ED 咁既感覺
好討厭的感覺
頭像被屏蔽
第一佛牌就算唔戴住唔代表佛祖唔保佑你,第二如果真係親人嘅靈體又點會傷害你呢?

佛牌一般唔戴住瞓係怕整爛塊牌,如果你真係咁驚都無話唔戴得,其實鬼都只係六道眾生嘅一種,唔使咁驚嘅
頭像被屏蔽
homelessking 發表於 4-4-2014 11:34
第一佛牌就算唔戴住唔代表佛祖唔保佑你,第二如果真係親人嘅靈體又點會傷害你呢?

佛牌一般唔戴住瞓係怕整 ...

佢吾係我親人 .....  是女友親人....
我都吾知點算 現在自己1個在佢家 會有點壓力
佛牌。正常情況係唔可以戴住訓。(因為你訓覺會轉身。壓住就唔好啦。不敬嘛)但入覺得有需要戴住訓的。我相信佛祖都會知的
頭像被屏蔽
如果怕報夢....可以魂拍勇
頭像被屏蔽
BlackCatKer@FB 發表於 4-4-2014 12:09
如果怕報夢....可以魂拍勇

我有隻 魂魄勇 (龜)  可以嗎 ?  
師兄,我都試過帶牌瞓,但小心纏頸