新會員登記
搜索
查看: 1995|回復: 13

[求教] 佛牌放家不跟身效力會減少

想請教各師兄, 如果已經供請了幾個佛牌, 平時又一次過帶唔晒出街, 咁啲牌放係屋企係咪幫助能力 / 効力會大減? (唔係牌嘅本身能力, 係佢幫到我嘅力量)

有佛牌店主話佛牌要是帶上身先幫到, 如果放屋企效果就會大減. 唔知係真定假呢?
打個比喻,如果樓主聽佛牌商講要全部帶上身,而你又有成20面佛牌,試問你仲邊有位帶?

佛牌效力同配帶者個人業力有著莫大關係,只要心存正念,無論帶上身定放上壇供都係一樣..

評分

查看全部評分

邊間講(點)你
韋拿 發表於 3-4-2014 23:34
打個比喻,如果樓主聽佛牌商講要全部帶上身,而你又有成20面佛牌,試問你仲邊有位帶?

佛牌效力同配帶者個人業 ...

Oh really? 咁就好啦. 但屋企無壇供, 只放櫃檯內每日都有攞係手度唸佛早經. 如果唔帶上身都係一樣咁就只帶一個係身就好了 !! Thx so much.
我有時都無戴(四面神)外出/
搭搭吓車先知·但腦海一閃(四面神在心中)
之後發覺(信.自然會庇佑)我(平安回家)
我各得.見人見智。
以上只是個人(感覺)
hibabe 發表於 3-4-2014 23:45
Oh really? 咁就好啦. 但屋企無壇供, 只放櫃檯內每日都有攞係手度唸佛早經. 如果唔帶上身都係一樣咁就只 ...

請注意佛牌擺放不能低過腰
明白. thank you so much !!
其實我都有呢個疑惑,多謝咁多位師兄解答
唔會減啦,
我間中都會換下,,最緊要帶得舒服
放上身幫到係成立,但除左會大減就無咩可能{:7_354:}