新會員登記
搜索
查看: 1863|回復: 5

真人真事 親身經歷

事件發生响n年前嘅男友屋企,地點响觀塘月華街某舊樓,一個風和日麗嘅下午,我如常去到男友屋企,打算叫佢起身再出去食lunch,沿途我不停call 佢,不過佢都冇接電話,咁我估佢應該係未起身,當我去到佢屋企鬥口繼續打比佢,都係冇人聽,咁我就响個防盜眼裝入去,佢門口嘅防盜眼係舊式都幾大個,而且望入去係可以睇得好清楚屋裡面嘅擺設....
當時佢屋企嘅間格一入門口係廳,直入就一條走廊通入各間士多房同睡房,而走廊第一間就係佢用黎放佢D玩具模型嘅士多房,而當我响防盜眼望入去就係啱啱好可以望到大半個廳同呢個士多房門口,如是者我打左大概十幾分鐘電話都嘈佢吾醒,個人巳經燥燥地,所以我就不停按門鐘,一路按好自然就從個防盜眼望入屋幾次,睇下我男友幾時先出黎開門,開頭幾次望都好正常咁見到裡面嘅環境,正當我不停按門鐘,再由個防盜眼望入屋嘅時候,忽然間防盜眼嘅畫面竟然黑晒,睇吾到裡面嘅野....

當時我覺得好奇怪,望左幾次好地地,點解突然間黑晒咩都睇吾到,咁就繼續睇下發生咩事,大概過左十幾秒,門後面果pat黑色野開始郁,開始向後移,當佢再移後少少,我發現pat黑色野原來係一隻眼嘅眼珠,當佢再移後D,我見到一個dup低頭,著藍色長袍,長頭髮疑似女人嘅物體,正在慢慢轉身,用好慢嘅動作,行左入去走廊嘅士多房,隔左吾夠20秒,我就見到男友醒左行出黎開門比我,我入屋第1件事就走入士多房睇下有冇人,答案當然係冇,我再望晒成間屋,當時原來只有我男友1個"人",當日喺屋內由防盜眼望出黎嘅係咩人...?至今仍然係一個迷...{:6_324:}

評分

查看全部評分

:funk:
thx
多謝分享...