新會員登記
搜索
樓主: hibabe

[討論] 帶牌真的會越帶越運濟, 有不良效果?

hibabe 發表於 25-3-2014 17:55
呢三星期有啲嘢開頭好似順咗, 但又未明朗...
我帶牌都係求心安, 事事順利, 並唔係求大富有大貴不勞而獲. ...

好認同,其實我都係咁,想靠自己努力,但好多時係差啲運,所以希望有啲助力

理性啲講,佛牌力量因人而異,可能人人都有感覺,但自己無,帶咗就當比自己去幫多啲人,克制吓自己

希望師兄之後順順利利啦
佛牌只係輔佐,個人業力并不能靠佛牌抵消
韋拿 發表於 25-3-2014 20:04
佛牌只係輔佐,個人業力并不能靠佛牌抵消

認同{:6_327:}
個個人唔同....
多行善
好難介定
睇吓您用咩心態去睇。
平安咪得囉

頭像被屏蔽
師兄你了解 帶牌 心態前 點解會請左咁多牌帶既 {:7_352:}
LEVIS 發表於 26-3-2014 15:26
師兄你了解 帶牌 心態前 點解會請左咁多牌帶既

其實係三星期內慢慢咁請, 唸住請開, 就一次過請想請嘅. 之後來先睇到竟有師兄話越帶越黑, 所以問吓點解會咁囉
頭像被屏蔽
hibabe 發表於 26-3-2014 15:51
其實係三星期內慢慢咁請, 唸住請開, 就一次過請想請嘅. 之後來先睇到竟有師兄話越帶越黑, 所以問吓點解會 ...

有d 係瀉惡  之前有post 都講過呢個問題
我記得有面2509 祟迪  話超級強勁  帶左黑一排 如果  如果受得起佢 之後超順
但如果受吾起 就 .......長黑......無止境 {:6_323:}
我有聽過 好多師兄一帶牌頭1星期 即病  / 咩都吾順  但過後就好好多
但都有d 帶左 好耐都吾好
頭像被屏蔽

雖然我吾係帶左好耐我都是帶左 5-6個月左右
但係到都 學到好多野 問過好多師兄 自己開頭帶 亦都 執著過
帶牌 要好多禁忌 比返學更多 規舉  
但現在覺得重正途請到面牌 對塊牌同賣比你既人有信心  信佢是真,岩眼緣,帶左無個心好吾舒服 有平淨既心  多做善事就ok
吾做d過份野(帶住牌攪野,害人之心,不要對牌不專敬吾帶就放好佢不要亂掉 )
其他野都吾需要太執著