新會員登記
搜索
樓主: gino2008

大家好,新手報道,請多多指教。我有問題想問下大家。

頭像被屏蔽
danielchung 發表於 23-3-2014 23:58
師兄,既然你有咁多疑慮,點解唔停一停,諗一諗呢?可能緣未到呢

當緣到嗰時你就唔會再怕自己犯戒啦 ...

多謝你既提點,我都覺得我同刺符緣份味到,到左緣来的時候,我自然就會想通和明白刺符的真正意義。
頭像被屏蔽
貓妖 發表於 24-3-2014 00:11
唔可以在廁所講野?唔可以去飲喜酒?
樓主會唔會覺得呢d規條好攪笑

我都覺得好好笑,好滑稽。但自己對佛仲味係了解太深,所以都係半信半疑的心態,。
頭像被屏蔽
貓妖 發表於 24-3-2014 00:12
咁點解唔簡簡單單帶佛牌

我唸清楚了,我依家都係帶住佛牌先,到我對佛有更深既認識和了解,我先去嘗試其它野。對我而言,我對佛還是一知半解,仲味明白箇中既真諦。
頭像被屏蔽
多謝大家既提點同寶貴既意見。
我唸係太追求一樣野,想依賴刺符既法力去得到佢,所以先咁有衝動去刺符。
但唸深一層咁樣可能得唔到效,反而會有反效果。
一切還是隨緣吧。
gino2008 發表於 24-3-2014 00:54
多謝大家既提點同寶貴既意見。
我唸係太追求一樣野,想依賴刺符既法力去得到佢,所以先咁有衝動去刺符。
但唸 ...

可以在這裡慢慢學習!我哋Unite絶對不會講陰牌、狐妖!
將來你一定會學習到「正信正念」