新會員登記
搜索
樓主: gino2008

大家好,新手報道,請多多指教。我有問題想問下大家。

gino2008 發表於 23-3-2014 23:02
係吖,我是新手,帶左佛牌都唔係好耐,但我上左呢個論壇之後学學左好多野

新手建議爬多D文先,唔駛咁急請牌,了解多D未妨係一件壞事
頭像被屏蔽
Daniel0220 發表於 23-3-2014 23:01
咁首先我想問你,你為乜嘢想刺符先?

好老實講,係為左刺符既法力。我知道咁唸係錯既,但事實我係想咁樣。
頭像被屏蔽
韋拿 發表於 23-3-2014 23:01
刺左點洗?如果樓主太易破戎就唔建議你刺

多謝你既意見,我就知道我容易犯禁先左右唸
gino2008 發表於 23-3-2014 23:09
好老實講,係為左刺符既法力。我知道咁唸係錯既,但事實我係想咁樣。

再請問如果刺咗之後覺得未如理想,係咪再搵另外一師傅再刺呢?
頭像被屏蔽
Daniel0220 發表於 23-3-2014 23:11
再請問如果刺咗之後覺得未如理想,係咪再搵另外一師傅再刺呢?

我唸我唔會,我覺得味如理想係唔關個刺符事,係自身既問題。但有好多人都會刺上隱。
gino2008 發表於 23-3-2014 23:46
我唸我唔會,我覺得味如理想係唔關個刺符事,係自身既問題。但有好多人都會刺上隱。 ...

我都知,所以你第一次要考慮清楚,我建議就算要刺都去泰國大寺廟俾龍婆刺
師兄,既然你有咁多疑慮,點解唔停一停,諗一諗呢?可能緣未到呢

當緣到嗰時你就唔會再怕自己犯戒啦
頭像被屏蔽
gino2008 發表於 23-3-2014 22:51
我係上網睇的,佢話係個師傅講比佢聽的,我都係半信半疑,所以先上黎問個清楚。其實有啲禁忌好難唔會唔會唔 ...

唔可以在廁所講野?唔可以去飲喜酒?
樓主會唔會覺得呢d規條好攪笑
頭像被屏蔽
gino2008 發表於 23-3-2014 22:55
我就係知道刺符係一世,所以先三思,雖然我係好想刺。
但都上網聽人講過可以請走同洗左個刺符,真的嗎? ...

咁點解唔簡簡單單帶佛牌
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 23-3-2014 23:58
師兄,既然你有咁多疑慮,點解唔停一停,諗一諗呢?可能緣未到呢

當緣到嗰時你就唔會再怕自己犯戒啦 ...

我考慮清楚了,我都係唔刺啦,好多謝你寶貴既意見^^