新會員登記
搜索
樓主: s010187

[討論] 考考香港人對佛牌的認知,這個佛牌是什麼澤度金?

s010187 發表於 23-3-2014 02:25
我詳細小小講
呢一個"澤度金"被製做出黎係"澤度金" 但材料係用 28具 "碌葛" 製成
由於當時泰國好難定義佢為 ...
其實"碌葛" 係幫人幫到盡,唔會做壞事.....原理同古曼童一樣 佢地係不幸胎死腹中,要排隊輪回 所以要幫人換積分去輪回

我想提醒你 我地討論區係唔比講陰野既!

我唔了解你件牌既制作師傅
不過既然件牌泰國人都接受唔到要封殺
可苦還要冒險請一件可能係陰牌既佛牌呢
護法級既天神做陰料制作 是師傅感覺自未有能力開光JTK呀? 還是其他原因?
何解不以古曼型態去幫人? 而非做成天神法相不何?
如果成願係澤度堪既成願能力 定係碌葛幫你成願?
如果係碌葛 即係帶既不是天神澤度堪 而係碌葛!
如果係真係碌葛又點解要制作成天神澤度堪既法相去呃人?

你要記住你呢件係碌葛粉 唔係派古曼粉
唔可以以派古曼粉的原理 雙題並論

本人認為一件連自己都保佑唔到而被封殺的佛牌 能力成疑

評分

查看全部評分

BlackCatKer@FB 發表於 23-3-2014 05:38
我搵到既資料係
『澤度葛(派古曼粉澤度堪) - 注入了28個古曼的粉去製造. 而且是龍婆龍耐大師開光加持的. ...

龍耐無出過派古曼粉既聖物!
頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 23-3-2014 16:18
龍耐無出過派古曼粉既聖物!

頭像被屏蔽
睇黎樓主連碌葛係咩來都未分得清
唔~ 回一回先~ 其實討論一下大家未清楚既野或者唔知既事係一件好開心既事黎~ 當然以你既理解而話要封殺我當然無任歡迎~ ^^
不過講返轉頭~
如果有時覺得自己知道表面等於一切~ 有時又未必岩曬架~
例如你地知道龍婆笨既廟有虎牙聖物咁~ 各位知唔知果隻虎牙並唔係普通"虎牙" ?? 虎牙既吉祥物係要用空心虎牙製成~ 因為係一群老虎之中既隊長先有空心虎牙
相反~ 野豬就要實心牙~
另外大家會話白龍王出名咁.....其實泰國無人會識~
呢D 都係冷知識咁解~
至於呢個牌好多人都會N咁多個人有疑問~ 我唔係唔講~ 賣一個關子~
亦有人一聽到某字眼就會敏感~
不過隨緣啊~ 大家又再搵下資料傾下~
有心討論下既朋友....記住!!! 無人絕對正確....絕對錯誤既~
唔好因為話版主有一個睇法~大家就跟住去~
大家講下唔同既認知先會了解更多既~ ^^

評分

查看全部評分

另外成日都會講起JTK咁~ 你地有無人知佢係咩神?
佢其實係神入面一個信差~ 幫人許既願傳遞給其它神
但好多人會唔知~
大家係咪覺得我講既野同你地全部人認知既野好大出入呢.......
其實我唔會用論壇~ 不過近期見到香港人帶佛牌~拜神~ 觀念全錯
有人會係D佛牌討論區講一D錯既觀念咁
例如有人會驚佛牌~ 有避忌咁 (有無搞錯啊! 好驚唔驚~走去驚呢D!) 佛牌只係一個信心~ 其實佛牌無咩能力~ 又話帶左好打D~有女人緣~ 有搵多錢咁~ 有既你比我! 幾錢我比你!
有人又話拜象神唔好家中有象牙製品咁~
各位.....神無咁小氣.........無咁多野要你去驚
如果你要驚個神唔係去尊重佢...咁算啦
我只係講好既野~ 如果各位都唔岩聽我無所謂....每個人都有自己方式去對自己既信仰
你要B我ac 或者唔比我講都得~ 只係純粹有緣同各位交流一下咁解~
我只係禁左呢個網~申請一下~ 睇下大家係點
有呢方面知識~唔係比你同人拗~睇邊個叻叻
係比大家交流做人既意見~
佛祖傳教~有時間各位去聽下~睇下
htht0000 發表於 23-3-2014 19:40
但好多人 ...

世事都給你看透,睇來閣下道行好高下,什麼都識{:6_330:}
頭像被屏蔽
htht0000 發表於 23-3-2014 19:40
但好多人 ...

阿sir有冇咩真實資料可教下我地你講既呢d從來冇人知既冷知識
頭像被屏蔽
呢條友,越講越不知所謂,妖言彧眾,
哈哈…果條友仔又開個新account繼續廢話,龍心第二