新會員登記
搜索
樓主: s010187

[討論] 考考香港人對佛牌的認知,這個佛牌是什麼澤度金?

再講陰野連我都封殺你!
BlackCatKer@FB 發表於 23-3-2014 05:38
我搵到既資料係
『澤度葛(派古曼粉澤度堪) - 注入了28個古曼的粉去製造. 而且是龍婆龍耐大師開光加持的. ...

https://www.facebook.com/media/s ... 28073837&type=3
師兄,係咪呢道搵到?首先多謝你搵既資料,但我相信呢道所講既并唔係事實,我覺得只係宣傳技巧多過事實。

評分

查看全部評分

s010187 發表於 23-3-2014 02:25
我詳細小小講
呢一個"澤度金"被製做出黎係"澤度金" 但材料係用 28具 "碌葛" 製成
由於當時泰國好難定義佢為 ...

師兄,不如叫你朋友搵下篇新聞報道同大家分享下。
泰國并唔係實行共產主議,新聞照常理係唔會被封殺。止於你所講轟動一時既新聞,當年的確出現過,當時另到好多掙住請,不過係澤度金。當時平時會睇新聞都會知道。最後市場上出現大量假牌,最後泰國警方起獲并銷毀。 師兄會唔你將兩件事混淆左呢?

另外你朋友果尊"最貴排第二...價值港紙八百萬"既佛牌,可以叫你朋友影相同我地分享下得嗎? 真心想見識一下{:6_317:}

評分

查看全部評分

師兄巧利害,正所謂聽君一夕話勝讀十年書,見多識吹{:6_327:}{:6_326:}
jimcy 發表於 23-3-2014 13:09
師兄,不如叫你朋友搵下篇新聞報道同大家分享下。
泰國并唔係實行共產主議,新聞照常理係唔會被封殺。止 ...

師兄講得冇錯,被封殺既應該係JTK,
韋拿 發表於 23-3-2014 11:40
我唔理你係用咩料製造,總之Unite就唔可以講碌葛。要講就去第到講,唔好再係度歪曲事實。
正就係正,陰就係 ...

師兄好嘢,支持支持
我唔識佛牌,又一知半解,都想知澤度葛係咩野牌{:6_326:}
韋拿 發表於 23-3-2014 13:42
師兄講得冇錯,被封殺既應該係JTK,

條友五戒都錯.....算啦
阿樹TEI 發表於 23-3-2014 14:27
條友五戒都錯.....算啦

不過真心想見識800萬hkd既牌
jimcy 發表於 23-3-2014 14:37
不過真心想見識800萬hkd既牌

Me Too{:6_338:}